El projecte 'Soul Mountain' materialitza la segona fusió de música i alpinisme

El músic lleidatà Jordi Mestre presenta ‘The Sound’, la segona entrega del seu projecte més personal

'Soul Mountain'
photo_camera Mestre damunt del Montarto. Fotografia: Jordi Rulló.

L’estiu passat, el músic ponentí Jordi Mestre presentava el primer audiovisual que recollia l’aventura ‘Soul Mountain’, un projecte creatiu on fusiona la seva passió per la música i la muntanya.

Complia un dels seus somnis: tocar i enregistrar el so de la seva guitarra en un dels seus 3.000 metres preferits, el Tuc de Mulleres.

Ara, gairebé un any després d’aquesta experiència, presenta la segona gravació, que porta per títol ‘The Sound’ i que se situa al capdamunt del Montarto.

Per elevar-se en aquest pic, Mestre ha comptat amb un equip de col·laboradors format per en Roger López de Haro, guia de muntanya i referent en el món de l’alpinisme; i el productor audiovisual Jordi Rulló.

L'objectiu de ‘Soul Montain’ és gravar l'ascens a diferents punts del Pirineu en diverses èpoques de l’any, gravant-ho tot plegat en vídeo i combinar-ho amb el suggerent so de la seva guitarra

Mestre, López de Haro i Rulló van pujar en aquest pic català el passat 19 d’abril a través d’un itinerari poc habitual. Primerament, pel petit Montarto, seguidament d’una canal i una cresta força tècnica, i finalment enllaçant l’últim tram amb l’ascensió clàssica al cim del Montarto. La baixada es va realitzar per la cara nord del pic amb skis.

Gairebé la totalitat de la gravació de ‘The Sound’ es va realitzar durant la mateixa jornada de l’ascens, quan també es va gravar en directe l'harmonia de la guitarra ressonant entre les muntanyes.

Mestre ha dedicat diverses peces musicals, de composició pròpia, als cims de les seves muntanyes preferides, tot fent possible una fusió pionera de la música amb l’alpinisme i l’esquí de muntanya.

Comentaris