26.02.2021 |

L’octubre arrencarà amb la nova temporada de concerts de l’Enric Granados

capçalera
7 espectacles enceten la nova temporada musical de l’Auditori Municipal Enric Granados
L’octubre arrencarà amb la nova temporada de concerts de l’Enric Granados

El dijous 3 d’octubre, l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida acollirà el seu primer concert de la nova temporada musical. Hi presentarà el darrer àlbum el pianista Lluís Capdevila, que porta per títol ‘Cinemàtic Ràdio’. Amb producció feta a Nova York, es tracta d’un treball emotiu i elegant, que evoca el cinema amb elements populars, de jazz, de música clàssica i de pel·lícula.

1

El divendres 4 d’octubre arribada el torn de ‘Simfonia del nou món de Dvorák’, i vindrà de la mà de l’orquestra Simfònica del Vallès, amb la direcció de Víctor Pablo Pérez i amb la presència del violí Benjamin Schmid. Una crònica musical basada en la feina de 3 compositors que van encaixar tonades populars de tres pobles colpejats per la història: en Benjamin Britten, a la Catalunya del 1936; Pablo Sarasate i l’ètnia gitana al cor d’Europa; i l’Antonin Dvoràk fent ressò a les tonades dels esclaus negres d’Amèrica i llegendes d’indis supervivents.

2

El diumenge 6 d’octubre, la Sala 1 de l’Auditori Municipal Enric Granados acollirà el concert de cloenda del XIVè Festival Musiquem Lleida. Actuació a càrrec de l’Orquestra del festival, la Coral Shalom i la direcció de Robert Faltus. En aquesta ocasió, el públic podrà gaudir de l’estrena europea de l’oratori ‘Isaïes’, obra totalment contemporània del compositor Stephen Anderson.

3

7 espectacles enceten la nova temporada musical de l’Auditori Municipal Enric Granados

La propera cita musical de l’Enric Granados arribarà l’11 d’octubre i serà ben bé plena de ‘Llums i ombres’. Es tracta d’un programa interpretat per Cosmos Quartet i que es basa en 3 obres, 3 compositors –F. Shubert, G. Ligeti i L.V. Beethoven–  i 3 segles –XVIII, XIX i XX–, i que vol copsar al públic amb l’experimentació de l’evolució de la música clàssica occidental.

4

‘De banda a banda’ és la proposta que la banda de percussió ibèrica COETUS interpretarà el divendres 18 d’octubre. Amb ella, celebrarà amb el públic lleidatà els seus més de 10 anys de trajectòria tot presentant el seu tercer treball discogràfic. Coetus reinterpreta, a través de l’habitual posada en escena festiva i de gran format, amb 18 músics dirigits per Aleix Tobias, l’herència musical anònima que fa viure al públic front al passat, d’esquenes al futur i amb els peus al present.

5

El dissabte 26 d’octubre serà musical per partida doble a l’Auditori Municipal Enric Granados. Al voltant de les 18.30 hores, tindrà lloc el concert familiar ‘Cordes grillades’, amb el Quartet Brossa i La Botzina. Es tracta de l’adaptació d’un conte original d’Eric Carle, que comptarà amb les il·lustracions i els dibuixos de Maria Vidal.

6

I a partir de les 21.00 hores, s’interpretarà la Simfonia Tità de Mahler a l’escenari de la Sala 1. Actuació que vindrà de la mà de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, amb el violí de Liviu Prunaru i la direcció de Tomàs Grau.

7

L’octubre arrencarà amb la nova temporada de concerts de l’Enric Granados
comentaris