19.01.2022 |

DES DEL 15 DE FEBRER

Àlex Reynols, Biel Books i 'Democràcia', les noves propostes del Centre d'Art la Panera

La nova programació expositiva de la Panera s’inaugurarà el 15 de febrer

Panera
‘Democràcia. Damunt d’aquest caos construiré la meva casa’, la proposta de l’Espai miniPanera
Àlex Reynols, Biel Books i 'Democràcia', les noves propostes del Centre d'Art la Panera

La nova programació expositiva del Centre d'Art la Panera s’inaugurarà el 15 de febrer, i ho farà amb tres propostes artístiques connectades amb la més absoluta realitat artista del moment.

‘Safe, safe, safe, The Pulse of The House Beat Softly’ és una exposició que aborda l’obra d’Àlex Reynolds.

Amb ella, es convida al públic a descobrir la capacitat de Reynolds per revelar els punts cecs del que sentim com a propi i per col·locar-nos davant d'una sobtada pèrdua de la zona de confort.

En moure'ns el terra d’una llar es genera una ocasió per revisitar-la, com si hi entréssim per primera vegada, i repensar les estructures que habitem. Això no només s'aplica al cos, sinó que pot ocórrer també respecte dels espais, on construïm un relat.

L’artista en repta a mirar-nos des de fora, o sortir a negociar les percepcions i construccions pròpies amb criteris aliens.

Reynolds ens convida a perdre la confortabilitat que habitualment tenim el públic al visitar una mostra d’art

Safe

El Centre de documentació de la Panera acollirà ‘941444 (Biel Books)’, a càrrec d’Anna Roigé, per tal de fer reflexionar al voltant de l'edició especial i els llibres d'artista.

Biel Books és una plataforma editorial a petita escala fundada per l'artista Gabriel Pericàs el 2013. Funciona com a extensió de la seva pràctica editorial, la investigació d'objectes i narracions en col·laboració amb companys d'artistes.

Biel Books publica projectes d'art específics de llibres d'artistes espanyols i internacionals, projectes que permeten establir xarxes d'intercanvi entre generacions.

Biel Books

Pel que fa a la proposta de l’Espai miniPanera, l’adreçat als visitants més petits del centre, a partir del dia 15 de febrer podran gaudir de ‘Democràcia. Damunt d’aquest caos construiré la meva casa’.

Es tracta d’un joc de construcció creat a partir de fragments de fusta, que alhora són tampons d’impressió. Aquestes peces configuren una mena d’alfabet visual de pictogrames que fan referència a imatges d’alliberament i dominació presents en la societat contemporània.

Símbols amb els quals es pot jugar, tot i que per a la mirada adulta tindran una lectura plena de significació política

Democracia

Àlex Reynols, Biel Books i 'Democràcia', les noves propostes del Centre d'Art la Panera
comentaris