El Tren dels Llacs tanca la temporada amb més de 7.000 passatgers

El Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur
photo_camera El Tren dels Llacs històric, en el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur

El Tren dels Llacs, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha tancat la seva onzena temporada amb 7.039 passatgers, en una temporada que arrencava el 20 d'abril i va finalitzar el dissabte 2 de novembre.

S'han efectuat un total de 28 circulacions, 24 amb el Tren dels Llacs històric i quatre del Tren dels Llacs panoràmic, aquest últim en l'època de calor, concretament el 20 i el 27 de juliol, i el 3 i 10 d'agost 

Una temporada més, el Tren dels Llacs ha tingut un impacte positiu en el territori i s'ha consolidat com a un referent que contribueix de manera decisiva a la dinamització econòmica i turística de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà. Així, la meitat dels visitants ha realitzat activitats turístiques a la Pobla de Segur i/o al Pallars Jussà. D'entre aquests, el 45% ha adquirit paquets turístics organitzats i el 55% ha optat per realitzar activitats turístiques pel seu compte.

Activitats en el recorregut del Tren dels Llacs entre Balaguer i La Pobla de SegurEl Tren dels Llacs és un tren amb una locomotora històrica que travessa un territori únic. Aquest servei turístic es va posar en marxa el 2009. Des de la primavera fins la tardor, les locomotores històriques i els vagons d'època fan retornar la nostàlgia i les sensacions d'èpoques llunyanes.

L'itinerari comença a Lleida i arriba fins a la Pobla de Segur, travessant 41 túnels, 31 ponts i 4 grans llacs. Durant el recorregut, es poden observar els embasaments de Sant Llorenç de Montgai, Camarasa, Terradets i Sant Antoni

Viatjar en el Tren dels Llacs suposa una experiència en si mateixa. I és que els viatgers poden degustar productes típics del territori i tastar coca de recapte a Balaguer. A més, tenen l'oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l'oferta complementària de diferents visites per assaborir els productes del Pallars; gaudir dels secrets modernistes de la Pobla de Segur; conèixer les antigues botigues de Salàs de Pallars, els salins de Gerri de la Sal, la tradició hidroelèctrica de Vall Fosca o l'estany de Montcortès

El Tren dels Llacs panoràmic entre Lleida i La Pobla de Segur

Les millors vistes sobre raïls

Un any més, el Tren dels Llacs panoràmic ha circulat durant els mesos de més calor. Aquesta temporada s'ha posat en marxa quatre dies, entre el 20 de juliol i el 10 d'agost. Es tracta d'una interessant proposta per a l'estiu, dirigida a les famílies i grups d'amics que vulguin descobrir de ben a prop el territori català d’una forma diferent i original.

Durant el trajecte, els usuaris viatgen amb el màxim confort amb les noves unitats a la línia Lleida-La Pobla, estrenades el 2016. El seu disseny interior és obert i diàfan, gràcies a les grans dimensiones de les finestres, les quals brinden unes vistes espectaculars de l'entorn que voreja tot el trajecte.

comentaris