11.12.2019 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell quantifica en 11.500 euros la possible desviació d'ajuts socials

El portaveu del grup d'ERC Josep M. Puig ha explicat aquest dimarts, que considera que l'ens comarcal ha actuat correctament en aquest procés, però com a grup de l'oposició tenien l'obligació de preguntar si podia existir una apropiació indeguda de fons públics

Josep M. Huguet president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
Josep M. Huguet president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell
El Consell Comarcal del Pla d'Urgell quantifica en 11.500 euros la possible desviació d'ajuts socials

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Josep Maria Huguet, ha matisat aquest dimarts que l'ens comarcal no ha denunciat a l'excoordinadora dels Serveis Socials, el que s'ha fet és presentar un informe amb totes les actuacions que s'han dut a terme, per tal que sigui Fiscalia qui investigui si pot ser considerat un delicte.

Huguet ha explicat que com a conseqüència de la revisió de diferents expedients que va dur a terme la nova coordinadora dels Serveis Socials, es van detectar algunes irregularitats, en l'atorgament d'ajuts d'urgència a persones i famílies amb dificultats. Aquest fet va obligar a revisar els expedients tramitats per l'anterior responsable de l'àrea entre els anys 2012 i 2015, dels quals es desprenia que al voltant d'11.500 euros no comptaven amb la justificació pertinent.

El president afegia que es va reclamar a l'extreballadora que aportes la documentació que justifiques aquestes quantitats, o si més no poder contrastar amb les famílies si l'havien rebut. L'acusada va lliurar un determinat nombre de justificants, però es va negar a contrastar amb les famílies el lliurament dels ajuts, en considerar que es tractava de persones vulnerables. L'excoordinadora va preferir dipositar la quantitat presumptament desviada i declara la seva innocència, segons Huguet.

El Consell Comarcal ha volgut deixar clar que s'ha lliurat a la Fiscalia un informe amb totes les actuacions que s'han dut a terme per tal que sigui la justícia qui deliberi si s'ha obrat correctament, i si considera que l'exemptada podia haver-hi incorri en un delicte.

Per la seva banda el portaveu d'ERC al Consell Comarcal Josep M. Puig ha manifestat aquest dimarts, que considera que l'ens comarcal ha actuat correctament i que s'ha de mantenir la presumpció d'innocència fins que no es demostri el contrari. Tot i així creu que l'obligació del seu grup és fiscalitzar l'acció de govern i interessar-se per aquells temes que poden afectar els serveis i les persones que atén l'ens comarcal.

Per la seva banda el conseller d'ERC Engelbert Montalà, en declaracions a Mollerussa TV, va assegurar que es tractava d'un fet molt greu, donat que l'excoordinadora tenia una gran responsabilitat amb temes d'una gran sensibilitat, i una xifra com la que es denuncia és del tot un despropòsit.

Comentarios