L’INS Mollerussa signa un conveni amb la multinacional del marbre i derivats Cosentino

El cicle de formació professional de pedra natural es va implantar en l’Institut Mollerussa fa cinc anys i actualment és l’únic d’aquestes característiques a Catalunya
Cicle de Pedra Natural a l'INS Mollerussa @JosepAPérez
photo_camera Cicle de Pedra Natural a l'INS Mollerussa @JosepAPérez

“Hi ha una gran necessitat de professionals pel tractament i manipulació del mabre, cal formar tècnics especialitzats en aquesta matèria”, així s’expressava el directiu de la multinacional Cosentino, Vicente Martínez, en l’acte de signatura del conveni amb l’INS Mollerussa.

Amb aquest acord l’empresa facilitarà els materials necessaris per al cicle de Pedra Natural, així com formació en el centre i també intercanvis duals en les empreses d'Almeria, d’on és originària Cosentino.

Álvaro Chamón, representant de l’empresa d'Almeria, va afegir que l’INS Mollerussa és dels pocs centre a l’Estat que imparteix aquesta formació, per la qual cosa es convertirà en un aliat essencial per a poder nodrir el sector de professionals.

Per la seva banda el director del centre, Antoni Reig va destacar que amb aquest acord els joves tenen una nova garantia per accedir al mercat laboral.

Directius de l'empresa i del centre educatiu ©JosepAPérez
Directius de l'empresa i del centre educatiu ©JosepAPérez

El campus educatiu de l'Institut Mollerussa 

Treball del cicle pedra natural a l'INS Mollerussa @JosepAPérez
Treball del cicle pedra natural a l'INS Mollerussa @JosepAPérez

L'INS Mollerussa dedica un cicle a aquesta tècnica ancestral amb tanta projecció al futurEl Cicle de Tècnica en Pedra Natural, una formació que abasta quatre àmbits de treball diferents: l'extracció de pedra en pedrera, la tècnica de picapedrer, la tècnica de marbrista, i la construcció en pedra.

Aquest cicle és l'únic a Catalunya i un dels pocs que es fan a Espanya, i una de les seves particularitats, més enllà de la mateixa naturalesa del cicle, és la inserció laboral que té. “Com que falta relleu generacional, aquest perfil de treballador va molt buscat”. 

Grup Cosentino 

És una empresa familiar espanyola global que produeix i distribueix superfícies innovadores i sostenibles d'alt valor per al món de l'arquitectura i el disseny. Treballen per a oferir solucions que aportin disseny, valor i inspirin la vida de les persones.

Això ho aconsegueixen gràcies a les marques pioneres i líders en els seus respectius camps, com Silestone®, Dekton® i Sensa by Cosentino®. Superfícies respectuoses amb el medi ambient i tecnològicament avançades que permeten la creació d'entorns i dissenys únics per a la llar i els espais públics.

comentaris