L'Ajuntament de Torregrossa redueix el rebut de l'IBI i congela la resta de taxes

L'Ajuntament de Torregrossa ha reduït un 5% l'IBI, bonificarà un 75% sobre els impostos de vehicles classificats com a Zero, i del 50% en el cas dels classificats com a Eco, i congela la resta d'ordenances fiscals municipal
Imatge del municipi de Torregrossa ©Territoriscat
photo_camera Arxiu municipi de Torregrossa @territoriscat

L'Ajuntament de Torregrossa es va estrenar el passat 9 de novembre en les tecnologies telemàtiques de les sessions plenàries, per primera vegada els regidors i regidores van debatre la gestió municipal a través de la xarxa. Un Ple que es va centrar en la proposta de les ordenances fiscals pel 2021, que es van aprovar unànimement.

Tant l'equip de govern com el regidor de l'oposició van acordar ajustar la fiscalitat a la situació que ha ocasionat la crisi sanitària, i per aquest motiu el municipi del Pla d'Urgell va situar el tipus impositius dels béns immobles de naturalesa urbana i rústica IBI en el 0,61, fet que suposa la reducció d'un 5%. En la mateixa línia el consistori torregrossí va aprovar una bonificació del 75% sobre els impostos de vehicles classificats com a Zero, i del 50% en el cas dels classificats com a Eco.

També es bonificarà l'impost sobre béns, construccions, instal·lacions i obres per les instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Aquestes iniciatives de l'equip de govern de Torregrossa, pretenen la implantació d'instal·lacions fotovoltaiques i la reducció d'emissions per part dels vehicles i contribuir així en la millora de la sostenibilitat en el medi ambient.

A més de les bonificacions i la rebaixa l'IBI, es va decidir congelar la resta d'ordenances fiscals municipals, la qual cosa vol ser una ajuda i descàrrega econòmica pel teixit empresarial i la ciutadania de Torregrossa.

comentaris