27.10.2021 |
Territoris.cat

Linyola activa un projecte pioner d’estímul de la memòria per la gent gran

L'objectiu principal d'aquest projecte és treballar la memòria de la gent gran i fer-los despertar records estimulant els cinc sentits

Presentacio Programa Linyola
Presentacio Programa Retrats:Històries de vida, a Linyola
Linyola activa un projecte pioner d’estímul de la memòria per la gent gran

L'Ajuntament de Linyola va presentar ahir Retrats: Històries de vida, un projecte pioner d'estímul de la memòria per a la gent gran, el qual pretén estimular els seus records autobiogràfics, treballant els sentits i utilitzant les noves tecnologies per l'ús i l'enregistrament dels resultats.

Aquest projecte està enfocat a majors de 60 anys i començarà el dos de maig. Té una durada de cinc setmanes, dues sessions per setmana i està pensat per un grup de 25 persones. Naraah Montull, coordinadora, va explicar que l'ús de les noves tecnologies en aquest treball també és important per apropar les TIC a la gent gran. Segons la coordinadora s'explicarà el funcionament del telèfon mòbil per gravar-se ells mateixos, fer fotos, enviar-les. No cal que ells tinguin l’aparell, els estris ja els facilitarem nosaltres, però d’aquesta manera també tindran coneixença del funcionament dels nous aparells.

Segons una altra coordinadora del projecte, Mireia Porta, l'objectiu principal d'aquest projecte és treballar la memòria de la gent gran i fer-los despertar records estimulant els cinc sentits. Porta afegeix que es treballarà el sentit de l’olor coincideix amb la Fira de la Camamilla que juntament amb al Parc de les Olors de Linyola servirà per estimular aquest sentit i enregistrar quins records les diferents olors desperten als nostres grans, d’aquesta manera tindrem uns relats autobiogràfics en primera persona, que no deixen de ser part de la història del nostre poble.

En la primera edició del projecte s'han inscrit 23 persones, que són usuaris de la Llar de Jubilats de Linyola.

 

Linyola activa un projecte pioner d’estímul de la memòria per la gent gran
comentaris