27.10.2021 |
Territoris.cat

"Les meravelles de l'Univers" arriben a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

meravelles cal sinen
La mostra aplega tríptics i peces realitzades amb tècnica mixta i collage sobre vells àlbums de cromos col·leccionables.
"Les meravelles de l'Univers" arriben a l'Estany d'Ivars i Vila-sana

Darrerament, davant les amenaces del canvi climàtic i la imperiosa necessitat d'un canvi de paradigma, l'apropament entre art i ecologia ha esdevingut un compromís ineludible. L'influent artista Josep Beuys (creador del Partit Verd alemany), el fotògraf Sebastiao Salgado o el cineasta Werner Herzog són vells combatents d'aquesta desigual batalla. El treball que presenta l'artista ivarsenc Xesco Mercé s'adscriu a aquesta corrent de treball, investigació plàstica i de combat.
 

Les meravelles de l'Univers aplega una vintena de tríptics i algunes peces de format individual realitzades amb tècnica mixta i collage sobre vells àlbums de cromos col·leccionables, que li donen títol al conjunt i a cada peça. Van ser realitzats durant la residència d'artistes a Les Vans, França, durant l’estiu del 2017 i ha estat presentada en espais amb un vincle incondicional amb la Natura: el Centre d'art La Rectoria, de Sant Pere de Vilamajor, al bell mig Parc Natural del Montseny (a les muntanyes de la follia, 2017) i a Collblanc Espai d'Art (a la serra de Galceran castellonenca, a 2018).
Ara, la mostra (que es mantindrà fins al desembre), arriba al particular espai de l'estany d'Ivars i Vila-sana, a Cal Sinén. L'exposició s'inaugura aquest dissabte 2 de novembre a les 12 del migdia.

Sobre l'artista ivarsenc

Xesco Mercè (Ivars d'Urgell, 1965) és un artista multidisciplinar, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (1988) i membre fundador del grup col·lectiu d'artistes La Xina A.R.T. (1997) i de la xarxa europea d'espais d'art contemporani "Kanîbal'hopox" (2008). Va formar el duet performer Deluxe amb Luis Casado. És professor de dibuix a l'Escola Isabel de Villena i ensenya escultura a l'Escola de Parcs i Jardins de Barcelona. En l'actualitat és editor i director de la revista d'art La Conxinxina. Fins ara ha fet més de 30 exposicions individuals i més de 90 col·lectives, a més d'incomptables accions, instal·lacions i escultures públiques. El seu treball s'ha presentat arreu de l'estat espanyol.

"Les meravelles de l'Univers" arriben a l'Estany d'Ivars i Vila-sana
comentaris