La gran final tindrà lloc a Balaguer el diumenge 11 de novembre

Imatge del concurs Almacelles - Carles Vall
photo_camera Imatge del concurs Almacelles - Carles Vall

La primera cita del Campionat de Colles Sardanistes de les Terres de Lleida, després de l’aturada estival, tindrà lloc el dissabte 1 de setembre a Encamp (Andorra). Com que en aquesta edició no coincideix amb cap altre concurs, serà puntuable a tots els efectes. La cita sardanista tindrà lloc a les 5 de la tarda en la Plaça dels Arinsols o al Complex Esportiu en cas de mal temps. La cobla la Flama de Farners serà l’encarregada de la part musical.

Encamp també celebra aquest primer cap de setmana de setembre el 31è Aplec de la Sardana. Serà el diumenge 2 a partir de 2/4 d’11 del matí i de 2/4 de 5 de la tarda a la Plaça dels Arinsols amb les cobles La Flama de Farners i La Principal de Llobregat. En cas de mal temps se celebrarà en el Complex Esportiu de la vila andorrana.

Borges Blanques agafarà el relleu el diumenge 2 de setembre amb la participació de 10 colles sardanistes en el concurs de la capital de les garrigues que es desenvoluparà a partir de les 12 del migdia en la Plaça de la Constitució amb la Cobla Nova Blanes. En cas de mal temps el concurs es traslladaria al pavelló de l’Oli.

Imatge del concurs de Pons - Joaquim Fabrés 1El campionat tindrà continuació el dissabte 8 de setembre a Vilanova de Bellpuig, el diumenge 9 a Tàrrega i el 23 del mateix mes a Cervera. La vila de Verdú serà la seu del campionat el diumenge 7 d’octubre i Bellvís, que aquest any és seu del Bàsic de Catalunya B, el diumenge 28 d’octubre. Balaguer tanca el campionat de les Terres de Lleida i del Bàsic de Catalunya el diumenge 11 de novembre amb la gran final amb totes les colles d’arreu del país que han participat en els diferents campionats de les sectorials i en el Bàsic d’honor.

La colla del Grup Sardanista Montserrat, Dolç Infern en categoria Gran encapçala la classificació seguida de Font de Valldans i Verge del Miracle en tercera posició. La classificació continua amb Jovencells, Estol-Espígol, Ferma de Ponent, Flor del Segrià, Xalem, Brut Natura i tanca Somnis del Pla, colla que es va estrenar en el Campionat celebrat a Lleida en aquesta edició.

Guspira al capdavant en categoria Juvenil essent el segon lloc per la colla Estelats. En Infantil el primer lloc provisional és per Escarlata, seguida de Demà Jovencells i Esbarzer ambdues empatades a punts. Dimoniets encapçala la classificació dels més petits, la categoria Aleví. Els segueixin Petits Dimoniets i Esclat de Primavera.

El primer lloc en la modalitat de Punts Lliures grup A és per la Dolç Infern, Guspira en segona posició i Estol-Espígol en tercera. Estelats, Somnis del Pla i Brut Natura tanquen la classificació per aquest ordre. En el grup B, Dimoniets, Escarlata i Petits Dimoniets són els classificats en les tres primeres posicions.

Jovencells de Cervera encapçala la classificació de Sardana Revessa, seguida de molt a prop per la Dolç Infern. Flor del Segrià, Estol-Espígol, Font de Valldans, Verge del Miracle, Xalem, Ferma de Ponent, Brut Natura i Somnis del Pla configuren la resta de la classificació.

Comentaris
Més a Tres i fora