Josep Coll, Xavier Ventosa, Jordi Feliu, Alfred Abad i Enric Ortí en són els compositors guanyadors.

GUANYADORS CONCURS LA SARDANA DE L'ANY 2017
photo_camera GUANYADORS CONCURS LA SARDANA DE L'ANY 2017

‘La vall de Ribes’ de Josep Coll Ferrando, es va endur el Premi Popular en ser la composició que va obtenir més vots per part del públic assistent a la final del concurs de la Sardana de l’Any 2017 que va tenir lloc el dissabte 12 de maig en el centre Cívic d’Alcanar. L’accèssit al Premi Popular va ser atorgat al compositor Alfred Abad per la sardana “Nits d’estiu a Sant Llorenç”.

El Premi Joventut, el qual vol distingir als compositors menors de 30 anys, ha estat per Xavier Ventosa amb la composició “Nadal Montserratí”. El premi de la crítica, el qual el decideix un jurat especialitzat, va recaure en la composició “Per a tu Queralt” del compositor Jordi Feliu. L’accèssit al Premi Popular va ser per “Nits d’estiu a Sant Llorenç” d’Alfred Abad i l’accèssit al Premi de la Crítica  per Enric Ortí amb “Trentena i amunt”.

La final, que va omplir el centre cívic d’Alcanar, va comptar amb les Cobles Reus Jove i Marinada, encarregades d’interpretar les deu sardanes que competien per endur-se el premi. El concurs de la Sardana de l’Any té com a finalitat el promoureu i difondre les composicions de sardanes i als seus autors. El concurs és organitzat per la Confederació Sardanista de Catalunya.

En el transcurs de l’acte es va anunciar que el Gran Teatre del Liceu serà l’escenari de la gran final de la pròxima edició el dissabte 12 de maig de 2018, any en el qual el concurs arribarà a la seva trentena edició.

Comentaris
Més a Tres i fora