27.11.2021 |
Territoris.cat

Els premis seran lliurat a Perpinyà a finals del 2019

Premiats en la Capital 2018 a Montblanc
Premiats en la Capital 2018 a Montblanc
Els premis seran lliurat a Perpinyà a finals del 2019

Les Bases per als Premis Capital de la Sardana 2019 es poden consultar en la pàgina de la Confederació Sardanista de Catalunya (www.portalsardansita.cat). Les propostes es poden presentar fins el pròxim diumenge 24 de febrer.

Les associacions o entitats han de presentar les seves candidatures convenientment documentades, al correu electrònic de la secretaria de la confederació o directament en la seu de l’entitat a Barcelona.

Les candidatures seran estudiades per la Comissió Capital de la Sardana, la qual les estudiarà i comprovarà  i decidirà les persones i entitats a les quals s'atorgaran els guardons. No s'acceptaran propostes de persones que formin part de la Comissió Organitzadora.

Els guanyadors es faran públics el dissabte 16 de març durant l’acte de proclamació de Perpinyà com a Capital de la Sardana 2019. El lliurament dels Premis serà en aquesta mateixa ciutat cap a finals del 2019, en un acte en el qual  també es presentarà Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2020 i es nomerà la del 2022. Balaguer en serà la seu el 2021 i fou nomenada el passat mes de desembre en Montblanc.

Els Premis Capital de la Sardana es divideixen en dos modalitats: les Medalles al Mèrit i el Premis Capital de la Sardana.

Les Medalles al Mèrit es composen de la Medalla al Mèrit Sardanista, la qual destaca la trajectòria de persones o entitats en la divulgació i promoció de la sardana.

La Medalla al Mèrit Musical, per a persones o entitats que s’han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció o composició de música per a cobla. I la Medalla al Mèrit de la Dansa Catalana, que s'atorga a persones o entitats que s'han distingit per una trajectòria rellevant i continuada en la divulgació i promoció de la dansa tradicional i popular catalana.

Els Premis Capital de la Sardana es configuren en cinc categories. Premi a la Dedicació, per a persones en àmbits generals que han desenvolupat una feina constant a favor de la sardana o la dansa. A la Continuïtat, per a entitats, concursos o Aplecs adscrits a les comissions d'Aplecs que celebren 50, 75, 100, 125 anys.

Premi Mitjans Audiovisuals, per a edicions discogràfiques, premsa, ràdio, televisió, produccions cinematogràfiques, xarxes socials. Premi Iniciatives Renovadores, per a persones o entitats que s'han distingit per portar a terme propostes innovadores en el camp de la sardana o la dansa. I Premi Estudis Sardanistes, per a persones o entitats que s'han distingit per realitzar publicacions, investigacions, etc., en el camp de la sardana o la dansa.

Les Medalles al Mèrit Premis Capital de la Sardana són el guardó més destacat del món de la sardana, la cobla i la dansa catalana i s'atorguen anualment.

Els premis seran lliurat a Perpinyà a finals del 2019
comentaris