Vents de Riella i el grup Marinada van presentar el nou projecte en el marc de la Festa Major d’Agramunt

Un moment de l’espectacle d'havaneres
photo_camera Un moment de l’espectacle d'havaneres

La cobla Vents de Riella i el grup d’havaneres Marinada, ambdues formacions d’Agramunt, van estrenar el passat 30 d’agost a les 10 de vespre en el passeig Josep Brufau i en el marc de la festa major de la població,  l’espectacle “Havaneres amb Cobla”.

El projecte fusiona la tradicional música d’havaneres i cançons de taverna, amb el so característic de la cobla. Jordi Guixé, director de Vents de Riella, ha estat el responsable de l’arranjament de les músiques del repertori del grup Marinada per ser interpretades per la formació de cobla. És la primera vegada que les dues formacions agramuntines col·laboren en un projecte comú.

El grup d’havaneres Marinada va néixer l’any 2000; tot i això, els seus quatre integrants ja tenien un llarg bagatge pel que fa a la interpretació d’havaneres, ja que formaven part del desaparegut grup “Vent Serè”, que actuà des de l’any 1989 fins al 1999.

Aquesta dilatada trajectòria, sempre amb els mateixos components, ha tingut com a conseqüència una de les principals virtuts del grup, que és la cohesió i l’equilibri de les veus, desenvolupant un estil propi amb una sonoritat característica.

La vocació de la Marinada és la d’interpretar el repertori d’havaneres més tradicional, però també les de composició més recent sense oblidar la cançó popular catalana i el cant de taverna.

La Cobla Vents de Riella neix l’any 2010, fruit de la fusió entre la Cobla Riella i la Cobla 4 Vents d’Agramunt. Aquestes dues cobles van ser formades a l’Escola Municipal de Música d’Agramunt sota la tutela d’en Ricard Bertran.

Durant l’any 2012, la cobla enregistra el seu primer CD, amb el nom “Sardanes a la Carta”.

Actualment, Vents de Riella és dirigida per Jordi Guixé, tenora amb un ampli recorregut sardanista i director de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt. L’objectiu principal d’aquesta jove formació musical és el de superar-se cada dia, gaudint i fent gaudir amb la seva música.

El públic, que va omplir l’espai del concert, va gaudir de més d’una hora de l’espectacle proposat per la cobla Vents de Riella i el grup d’havaneres Marinada. Un cop finalitzat, se sumaren a la festa el grup Anxovetes que aportaren també el seu “ambient mariner”

Segons els representants d’ambdues formacions, l’èxit de la presentació i sobretot de la resposta del públic, planteja la possibilitat de portar la proposta musical a altres poblacions del país.

Comentaris
Més a Tres i fora