28.09.2022 |

2a Volta Solidària a l'Estany contra la pobresa infantil

Es preveu un increment de participants respecte a l'any passat, i els beneficis de les aportacions es destinaran a pal·liar la pobresa infantil i juvenil a la comarca del Pla d'Urgell 

El president del Consell Comarcal, els tècnics del Consorci de l'estany i Serveis Socials van presentar l'activitat
2a Volta Solidària a l'Estany contra la pobresa infantil

Tot és a punt per a la 2a Volta solidària a l'Estany d'Ivars i Vila-sana que es celebrarà diumenge dia 14 d'abril, amb un recorregut de 5,5 quilòmetres en l'itinerari general en el que es podrà donar la volta a l'estany. La marxa sortirà a les 11 del matí des de la zona d'aparcament més propera a Ivars, i tindrà un punt d'avituallament a la zona de l'embarcador de Vila-sana, en el que es distribuiran als participants aigües i sucs.

"Tots els actes que es celebren entorn de l'estany tenen la finalitat de donar-li un ús més social i de lleure així com fer un reconeixement per aquest espai natural, que és el marc idoni per fer aquest tipus d'activitats també en família", explica Francesc Fabregat, president del Consell Comarcal. 

Respecte al funcionament i mecànica en l'organització, el participants, que poden fer aportacions voluntàries, es podran inscriure a partir de les 10,40h del matí.

Per tal que no s'acumulin moltes persones en el recorregut, a partir del seu inici, a les 11 h , s'aniran escalant les sortides per grups.   

Tots els inscrits rebran un resguard en el que se'ls hi assignarà un número per tal de participar en el sorteig de productes i obsequis d'empreses col·laboradores, que es farà durant el transcurs de la marxa i un cop vagint arribant els participants se'ls hi farà entrega als afortunats dels productes d'obsequi. 

Així mateix, Fabregat va destacar que els diners que es recolliran en aquesta causa solidària, es destinaran a pal·liar la pobresa infantil i juvenil que hi ha actualment a la comarca. En aquest sentit,  va dir que "es calcula que hi ha una situació de risc de més d'un miler d'infants al Pla d'Urgell, el que significa un 15% del volum de població actual. Els beneficis aconseguits es distribuiran principalment en evitar la malnutrició, en el manteniment d'una bona higiene, per material escolar o per activitats escolars i extraescolars".  L'any passat, amb la primera edició de la Volta, hi va haver una participació de 250 persones i es van recollir més de 700 euros que es van destinar a un projecte d'Intermón Oxfam a través de la Sageta Solidària que treballa en la construcció d'uns pous a Etiòpia. 

Fabregat va agrair als tècnics del Consorci de l'estany, així com als Serveis socials del Consell i a les empreses col·laboradores el poder tirar endavant un any més aquesta activitat solidària,  i com no, també a tots els participants d'una marxa en un moment estacional esplèndid per a fer aquest recorregut, al ritme de cadascú, corrent, en bicicleta o caminant.

Per la seva banda, des de Serveis socials, cada any s'aniran buscant propostes solidàries, de diferents projectes en funció de les necessitats. Aquest any es va valorar el fet que degut a la crisi actual ha aflorat una realitat palesa de pobresa infantil. Només a Catalunya,  té una incidència en la població infantil de 0 a 16 anys d'un 24%, i al Pla d'Urgell un 15%, per la qual cosa es va valorar destinar els recursos obtinguts a la pròpia comarca.

2a Volta Solidària a l'Estany contra la pobresa infantil