Agredeixen a la Colla Gegantera i grallers de Mollerussa, a les festes de Fraga

La Comisión de Fiestas de Fraga va obligar als membres de la Colla gegantera i grallers de l'Arreu de Mollerussa a retirar les estelades que portaven els gegants.

Els Grallers de l'Arreu en el cercavila de Fraga, amb la resta de colles participants.
photo_camera Els Grallers de l'Arreu en el cercavila de Fraga, amb la resta de colles participants.

Il·lusionats com sempre, els gegants de l'Arreu i la colla de grallers es van desplaçar a Fraga, convidats per la colla local, per participar en les festes del 12 d'octubre. Amb tota normalitat els del Pla d'Urgell van plantar els gegants, però no van tardar gaires minuts a rebre un comunicat a través de la colla local, en el que, segons la Comisión de Fiestas de Fraga, els gegants no podien lluir les estelades.

Segons el cap de colla, no volien entrar en polèmica, per una banda a conseqüència de la data i la celebració Fragatina, i per altra respectant la comunitat en la qual es trobaven. Així que a contra cor van doblegar les estelades a l'alçada de les barres per tal de transformar-le en senyeres.

Tot i així alguns grups de persones que seguien la cercavila van començar a insultar als membres de la colla de l'Arreu, amb improperis com Quitar este trapo de mierda, o bé, Que os vayáis catalanes de mierda. Els del Pla d'Urgell van estar temptats de desmuntar els gegants i deixar la festa, però van considerar que per deferència als amfitrions que els van convidar havien de continuar.

Els membres de la Colla gegantera i Grallera de l'Arreu han volgut agrair als organitzadors fragatins el seu suport, i van lamentar la falta de respecte dels símbols, en una celebració que no tenia cap connotació política, si més no tot el contrari, una exaltació de les tradicions populars que no tenen ni fronteres ni barreres.

Comentaris
Més a Comarca