Aquest any la Setmana Natural tindrà tres torns degut a la forta demanda de l’activitat.

Les activitats les duran a terme experts en els àmbits de les manualitats, ornitologia, biologia, o astronomia, en les quals es combinaran tallers de coneixement del medi i activitats de lleure. Tot aixó amb l'objectiu de donar a conèixer la flora i fauna de l’Estany d’una forma atractiva i participativa.
photo_camera El president Francesc Fabregat i el director del Consorci Toni Costa.

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha començat a preparar per cinquè any consecutiu, la Setmana Natural, amb l’objectiu de donar a conèixer el Patrimoni Natural de l’Estany, als més joves de la comarca.
Degut a la forta demanda d’aquest any, s’han previst tres torns, dirigits a infants de 7 a 12 anys, distribuïts del 25 al 29 de juny, del 2 al 6 de juliol i del 9 al 13 de juliol.
Les activitats les duran a terme experts en els diferent àmbits (manualitats, ornitologia, biologia, astronomia, etc.), en les quals es combinaran tallers de coneixement del medi i activitats de lleure, per tal de donar a conèixer la flora i fauna de l’Estany d’una forma atractiva i participativa.
La setmana començarà amb una presa de contacte del terreny on els nens i nenes hauran de fer activitats d’orientació al voltant de l’Estany, i que també servirà per donar a conèixer el recorregut perimetral que s’ha obert recentment en l’espai natural. Els participants duran a terme tallers de biodiversitat, micromamífers, jardineria i anellament d’ocells, com a activitats centrals. Aquestes s’han ampliat enguany a activitats d’aventura com tir en arc, baixades en tirolina o rutes en cavall.
Les activitats no se centraran només durant el dia, també n’hi hauran al capvespre amb una nit d’observació dels estels i acampada, i una altra amb sopar amb la família i cinema a la fresca, aquest amb temàtica natural. Aquesta activitat se suma a les visites guiades a escolars que es fan al llarg del curs; així doncs és una bona manera d’ampliar continguts i coneixements envers l’Estany d’Ivars i Vila-sana.
En la presentació del programa de la Setmana Natural, el president del Consorci de l’Estany d’Ivars Vila-sana, Francesc Fabregat, s’ha referit a la importància de donar a conèixer el patrimoni natural de l’Estany com un dels objectius que impulsa el Consorci al programar aquestes activitats.

Volem involucrar els joves, que coneguin l’entorn, que s’estimin la seva comarca i un dels seus principals potencials, l’Estany.


El període de preinscripció encara és obert, fins el proper divendres, 1 de juny, però cal recordar que les places son limitades, així les sol·licituds enviades seran ateses per correu electrònic, entre el 4 i el 6 de juny per procedir a la confirmació de la inscripció.
El preu de la setmana no ha variat envers els altres anys i es manté en 45€ per participant.

Més a Comarca