28.09.2021 |
Territoris.cat

Arranca una nova edició de la Setmana Natural a l'Estany

La Setmana Natural es du a terme en tres torns, en els que hi participaran 60 nens i nenes de la comarca d'entre 7 i 12 anys.

Activitats dels joves que participen en la Setmana Natural de l'Estany.
Activitats dels joves que participen en la Setmana Natural de l'Estany.
Arranca una nova edició de la Setmana Natural a l'Estany

Aquest dilluns, el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ha donat inici a la setena edició de la Setmana Natural, una proposta per a nens i nenes de la comarca que volen gaudir de l’Estany, de les activitats que s’hi poden fer, de la interacció amb el medi natural, però també de l’aprenentatge.

La Setmana Natural, combina els tallers pràctics amb les propostes d’oci i aventura, amb tallers d'anellament d'ocells, un taller de biodiversitat (a càrrec del biòleg Lluís Culleré), un taller de petits mamífers (a càrrec del biòleg Fermí Sort), passejades en cavall (a càrrec del Centre Eqüestre Lliri Blau de Linyola), la gimcana de l’estany, una sessió de tir amb arc i tallers de treballs manuals, a més a més d’algunes novetats.

Aquesta edició s’ha organitzat per primera vegada un taller sobre espècies invasores. Com ha explicat el president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat:

Amb el taller, els participants aprendran quines espècies no són pròpies, quines conseqüències té introduir, per exemple, una tortuga de Florida a l’estany i, sobretot, evitarem que aquests joves un dia acabin alliberant-ne un exemplar a l’estany.

Per a fer aquest taller, es col·locaran trampes i es podrà observar de prop els animals invasors.

Juntament amb el taller d’espècies invasores, els joves participaran en dues activitats noves. D’una banda, la ruta de les tortugues d’estany, per a conèixer-ne l’hàbitat i el pla de reintroducció que se n’ha fet a l’estany. I de l’altra, la ruta dels exploradors, que permet conèixer els animals que habiten l’estany a través dels rastres que es detecten.

La setmana natural per a joves tindrà tres torns, del 30 de juny al 4 de juliol, del 7 de juliol a l’11 de juliol i del 14 de juliol al 18 de juliol. Les activitats tenen lloc de matí, encara que una nit acampen a l’estany i cada divendres, per a acomiadar els joves, es fa un sopar de cloenda amb les famílies al mateix estany.

Arranca una nova edició de la Setmana Natural a l'Estany
comentaris