Bell-lloc pateix una nova onada de robatoris de material urbà

L'alcalde Ramon Cónsola continua reivindicant la necessitat de modificat el Codi Penal, per tal de què aquests actes es considerin robatoris, i es puguin aplicar penes de presó.

Estat en que van quedar el embornals del sanejament, desprès del robatori.
photo_camera Estat en que van quedar el embornals del sanejament, desprès del robatori.

Uns desconeguts s'han dedicat, aquesta matinada de dimarts, a arrancar diversos senyals informatius i de trànsit, així com una dotzena de pilones de ferro colat, al municipi de Bell-lloc. Una nova acció de delinqüents que des de fa uns mesos estan actual en aquesta localitat del Pla d'Urgell.

L'anterior robatori el van dur a terme al polígon industrial de l'INCASOL, en aquest cas també es van endur les tapes dels embornals, i material elèctric de la planta de tractament d'aigües. Els delictes han estat reiteratius en les instal·lacions de les piscines municipals, amb robatoris al bar que cada any causen importants desperfectes en els equipaments.

L'alcalde Ramon Cónsola ha explicat que els lladres s'han dedicat a arrancar les pilones de ferro que delimiten l'aparcament a la zona esportiva, al costat del frontó, i han arrancat els senyals informatius que es troben a la N-II en els accessos al municipi. Delictes que aquest mateix matí s'han denunciat en la comissaria dels mossos d'Esquadra de Mollerussa.

Cónsola insisteix en la necessitat de modificar el Codi Penal, tal com es va demanar al Parlament Català la passada setmana, per tal de què aquests actes en mobiliari urbà no es considerin furts, sinó robatoris. Actualment aquests delictes amb la seva tipificació permet que els delinqüents no hagin de complir penes de presó, per al qual cosa solen reincidir, el que es podria resoldre endurin les penes.

Cónsola ha manifestat que el material i els danys que s'han produït aquesta matinada estan valorats en uns 5.000 euros. Cónsola afegeix que no és tan sols els valors del material, sinó els inconvenients de tornar a reposar-lo, ja que els delinqüents actuen d'una forma molt barroera.

Comentaris
Més a Comarca