Bellvís tanca amb satisfacció un any més de Firals i l'Anella de Cal Bufalà

El municipi del Pla d'Urgell ha estat capaç de situar l'esdeveniment en el calendari català de les festes populars des de fa més d'una dècada, gràcies a la implicació de centenars de veïns.

Firals Bellvís Jornada Diumenge matí 2014
photo_camera Els nobles i senyors de Bellvís en sortir de la cerimònia del bateig.

El nombrós públic que ha visitat aquest diumenge Bellvís, ho ha fet amb l'interès per conèixer el desenllaç de la llegenda, del judici del Joan i l'expulsió de les tropes borbòniques que ocupaven el poble des de la nit de dissabte. L'anella dels Bufalà protegia als fugits de la justícia, i els permeti un judici just, aquesta ha estat la llegenda que Bellvís va recuperar de 1637.

Els espectadors han seguit la festa des de bon matí, fent un tom pels Firals, una mostra artesanal i gastronòmica amb una trentena de parades de productes diversos, Tot esperant la cerimònia del bateig dels hereus de Cal Bufalà, que aquest any ha estat una parella. Un cop finalitzada la cerimònia, i amb el repic de les campanes, els carres s'han omplert de danses i jocs malabars, combinats amb activitats per al més petits.

I a la caiguda de la tarda l'atenció es concentra a Cal Bufalà on l'amor del Joan i la Maria és recolzat pel noble bellvisenc, i el poble unit és capaç d'expulsar les forces invasores de Felip V a les ordres del capità Rodrigo.

Una trama popular que va començar el divendres amb la caminada de les torxes fins al poble Arcs, el nucli que també se sent partícip de la celebració. El dissabte els titelles van representar la llegenda per a la quitxalla i al llarg del dia un seguit d'activitats de danses tradicionals, focs o malabars.

L'alcalde de Bellvís Francesc  Fabregat manifestava la seva satisfacció, d'una banda per les condicions meteorològiques que han acompanyat el cap de setmana, i per altra la bona participació de públic que any rere any segueix la festa dels Firals. I per acabar la felicitació per la predisposició dels centenars de veïns que s'impliquen en l'escenificació, i als responsables per buscar cada any novetats que facin gaudir als visitants de l'espectacle.

Comentaris
Més a Comarca
Entering on the requested page Skip advertisement