Cal Castell del Poal preparat per rebre les primeres visites de la Ruta 1714

L'escriptor Josep Fernández presentarà el llibre Els Desvalls i Catalunya: Set-cents anys d'història d'una família noble catalana, el divendres 14 de març al Poal.

Imatge de la façana de Cal Castell escenari principal de les visites de la Ruta 1714.
photo_camera Imatge de la façana de Cal Castell escenari principal de les visites de la Ruta 1714.

La primera quinzena de març Cal Castell del Poal començarà a rebre les primeres visites guiades de la Ruta 1714, una iniciativa que s'emmarca dins dels actes de la commemoració del Tricentenari. Sota el títol, Els germans Desvalls: la resistència catalana, el públic podrà visitar diferents escenaris de la casa pairal dels germans Antoni i Manuel Desvalls.

Els visitants participaran en una visita ambientada a l'època, amb personatges caracteritzats que acompanyaran al públic en el recorregut, que partirà de la plaça de l'Església, tot seguit continuarà als baixos de Cal Castell on es conserva la presó. En mateixa casa pairal es podran visitar tres exposicions, d'objectes i documents relacionats amb la Guerra de Successió, així com d'un audiovisual.

El recorregut continuarà a l'església parroquial, per visitar el monolit en el qual es pot veure una inscripció atribuïda a Francesc Desvalls, fill d'Antoni Desvalls, cap de l'exèrcit de l'interior durant la Guerra de Successió, que va destacar per la seva participació en la batalla de Talamanca.

El Poal ha programat també la presentació del llibre de Josep Fernández Els Desvalls i Catalunya. Set-cents anys d'història d'una família noble catalana, que tindrà lloc el divendres 14 de març. El dimecres 7 de maig, continuaran els actes culturals amb la xerrada, Els Desvalls i el Pla d'Urgell a la guerra de successió, a càrrec d'Esteve Mestre.

L'acte central de la commemoració tindrà lloc el dissabte 10 de maig, amb un seguit d'actes culturals i de lleure, que tindrà com a protagonistes Els Miquelets, i la inauguració del monument als Desvalls, amb motiu del Tricentenari. La celebració es clourà al mes d'agost amb un concert.

La Generalitat, des de la Direcció General d'Arxius, Biblioteques, museus i Patrimoni, ha inclòs el municipi del Poal en la Ruta 1714, espais i viles que destaquen per fets històrics o personatges rellevants relacionats amb la Guerra de Successió.

Comentaris
Més a Comarca