29.06.2022 |
Territoris.cat

Castellnou de Seana torna a respirar, olor de benzina

Amb l'impuls del que fora campió de Catalunya de Dirt Track, Lluís Massana i l'Ajuntament, Castellnou recupera la tradició d'aquesta modalitat de motociclisme.

Els més petits es preparen pels enterenaments circuit de Dirt Track de Castellnou.
Els més petits es preparen pels enterenaments circuit de Dirt Track de Castellnou.
Castellnou de Seana torna a respirar, olor de benzina

Aquest divendres, Castellnou de Seana tornava a sentir el brunzit de les motos, i en l'ambient es respirava l'olor de benzina. Prop d'una dècada després, el municipi del Pla d'Urgell encenia les llums del circuit de Dirt Track, i en aquesta ocasió de forma permanent.

L'Ajuntament de Castellnou de Seana va accedir a col·laborar en el projecte del campió de Dirt Track Lluís Massana i els aficionats locals, cedint l'antic camp de futbol, per convertir-lo en un circuit permanent d'aquesta modalitat de motociclisme. El nou circuit té una pista de 300 metres, ha estat construït amb la col·laboració dels mateixos veïns i aficionats, que han aportat els materials, la feina i que es responsabilitzaran del manteniment.

Es tracta del primer circuit de Dirt Track de la demarcació de Lleida, amb una pista peraltada, el que permet rodar a una major velocitat i aportar espectacularitat a la competició. Aquesta instal·lació tindrà com a objectiu que els aficionats a aquest esport es puguin entrenar, i al mateix temps fomentar la seva pràctica. El club local es farà càrrec del manteniment, que finançarà amb les quotes de socis, i del lloguer per entrenaments.

El circuit s'inaugurarà oficialment el dia 13 de setembre, amb la primera prova que organitzarà el club local. Segons Lluís Massana, la pretensió del nou equipament és poder fomentar aquest esport, i animar a les noves generacions, al mateix temps que recuperar l'espectacle al públic de la comarca i de la demarcació de Lleida.

Per la seva banda, l'alcalde de Castellnou Jordi Llanes, va mostrar la seva satisfacció, pel nou equipament, que ha demostrat que l'empenta de la ciutadania fa possible desplegar projectes, sense haver de dependre de les administracions, encara que aquestes han de col·laborar en la mesura de les seves possibilitats. En aquest sentit, Llanes va afegir que amb aquest equipament, Castellnou tornarà a ser centre d'atenció del motociclisme Lleidatà.

Castellnou de Seana torna a respirar, olor de benzina
comentaris