21.10.2021 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal amplia els serveis amb un mediador sociocultural

El Ple de Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha aprovat per unanimitat una moció a favor del manteniment dels serveis socials de proximitat en mans dels municipis i dels mateixos consells comarcals.

Imatge de la sessió plenària celebrada el dilluns 2 de setembre.
Imatge de la sessió plenària celebrada el dilluns 2 de setembre.
El Consell Comarcal amplia els serveis amb un mediador sociocultural

La sessió Plenària del Consell Comarcal, que es va celebrar aquest dilluns, va renovar el contracte programa amb el Departament de Benestar Social i Família pel qual rebrà una aportació de 715.000 euros per a l’exercici 2013. Aquest import, juntament amb les aportacions dels ajuntaments, permeten finançar els serveis socials bàsics, l’atenció a la infància en risc, per a treballar amb les víctimes de la violència de gènere, assistir a les persones immigrades, garantir el transport adaptat, per al Centre de desenvolupament de la infància i l’atenció precoç (CDIAP), desenvolupar el programa de drogodependències i també incorporar un mediador sociocultural. Per primera vegada, existirà al Pla d’Urgell aquesta figura, amb l’objectiu que faci mediació amb els col·lectius vulnerables de la comarca, des d’aquest setembre i fins a finals d’any.

En tot l’any 2012, els Serveis Socials Bàsics van atendre 10.400 usuaris, als quals es va oferir informació, tramitació de documents i assessorament en qualsevol dels àmbits de l’atenció primària dels Serveis Socials.

Per altra banda, el Plenari va aprovar per unanimitat una moció a favor del manteniment dels serveis socials de proximitat en mans dels municipis i dels mateixos consells comarcals, davant de la proposta de l’avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (l’avantprojecte de llei planteja canvis pel que fa al sistema de Serveis Socials públics que ha existit des dels anys 80 i fins ara).

Amb l’aprovació d’aquesta moció, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell demana a la Generalitat i al Govern espanyol mantenir el finançament dels Serveis Socials Bàsics per a poder garantir l’atenció a tots els usuaris.

El Consell Comarcal amplia els serveis amb un mediador sociocultural
comentaris