El Consell Comarcal elabora un document per facilitar les tasques dels serveis d'emergències

El document serveix per a tenir actualitzades les guies de carrers que es fan servir habitualment i per a localitzar fàcilment els pobles, els carrers, les cases i les persones en cas d’emergència.

Francesc Fabregat, Jordi Solà, Belén Aceituno, presenten el document.
photo_camera Francesc Fabregat, Jordi Solà, Belén Aceituno, presenten el document.

Els Serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell han elaborat un document de treball que conté plànols dels pobles de la comarca, excepte de Mollerussa, per tal que els serveis d’emergències puguin actuar si és necessari i arribar de la forma més eficaç als usuaris.

La guia també conté les vies d’accés als pobles i les rutes que poden seguir els serveis des de diferents punts de la comarca. Aquest document s’ha elaborat en coordinació amb el Parc de bombers de la Generalitat de Mollerussa i l’emprarà el mateix parc de bombers i també el Servei d’Emergències Mèdiques del Pla d’Urgell

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha explicat que el document serveix per a tenir actualitzades les guies de carrers que es fan servir habitualment i per a localitzar fàcilment els pobles, els carrers, les cases i les persones en cas d’emergència. També per a tenir en compte si una emergència afecta, per exemple, al costat de les escoles, cosa que obliga a actuar, en funció de la problemàtica, d’una altra manera.

El cap de la regió d’emergències de Lleida del cos de Bombers de la Generalitat, Jordi Solà, ha explicat que per a l’elaboració d’aquest document s’han revisat tots els hidrants dels pobles i també s’ha informat dels nous, que ja figuren al document. Solà ha afegit que tots els camions del parc de Mollerussa, així com el mateix parc, disposaran d’un exemplar del document.

La representant del SEM del Pla d’Urgell, Belén Aceituno, ha expressat la importància de disposar d’un document que recull els carrers nous, les urbanitzacions, els polígons i també equipaments com ara residències, casals d’avis i consultoris mèdics perquè

facilitarà molt la feina de les unitats d’atenció primària i també de suport avançat.

Els serveis tècnics del Consell Comarcal del Pla d’Urgell treballen contínuament amb el cos de Bombers de la Generalitat i també amb el Servei d’Emergències Mèdiques per tal de reflectir els canvis que hi vagi havent als pobles de la comarca.

Comentaris
Més a Comarca