El Consell Comarcal forma aturats i els ocupa en les brigades municipals

El Consell Comarcal ha gestionat la contractació de deu persones, sense prestació social, que s'han seleccionat des del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Francesc Fabregat i l'alcalde de Golmés Jordi Calvís amb un dels beneficiaris del programa.
photo_camera Francesc Fabregat i l'alcalde de Golmés Jordi Calvís amb un dels beneficiaris del programa.

Deu persones del Pla d'Urgell, en situació d'atur de llarga durada, que han deixat de percebre ajudes socials, es podran incorporar al mercat laboral, al mateix temps que es formaran en activitats professionals, gràcies al programa Mixt de Treball i Formació.

Es tracta d'una iniciativa creada pel Departament d’Empresa i Ocupació a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i gestionat pel Consell Comarcal, que com a objectiu la contractació de persones aturades dels sectors més afectats com la construcció.

L'ens comarcal ha gestionat la sol·licitud i contractació dels beneficiaris del programa per als pobles de la comarca, excepte Mollerussa, Aquests s'incorporaran a les brigades municipals amb un contracte de set mesos i una jornada laborable del 70%, que combinaran amb un període de formació de 90 hores. Les classes teòriques es durant a terme en un centre homologat pel SOC, i un cop acabada la formació, els participants n’obtindran un document acreditatiu, que porta al certificat de professionalitat si continuen formant-se.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha explicat que totes les persones que s’han contractat són majors de 30 anys, de la mateixa comarca i que ja feia temps que no tenien cap feina ni cap ajut.

Comentaris
Més a Comarca
Entering on the requested page Skip advertisement