20.01.2022 |
Territoris.cat

El Consell Comarcal rep 640.000 euros per finançar programes socials

Amb aquest import, els Serveis Socials del Consell Comarcal fan les atencions als pobles, assessorament, gestionen els aliments que es donen a les famílies amb necessitats, es presta el servei de teleassistència i d’ajut a domicili.

Activitats a l'Espai Jove del Pla d'Urgell en el marc del programa Coopera.
Activitats a l'Espai Jove del Pla d'Urgell en el marc del programa Coopera.
El Consell Comarcal rep 640.000 euros per finançar programes socials

El Departament de Benestar i Família de la Generalitat ha atorgat al Consell Comarcal una dotació de 640.000 euros, per fer front als programes que es gestionen des dels Serveis Socials de l'ens comarcal. Aquesta quantitat respon al contracte programa dels serveis socials de l'any 2014 que es va aprovar el darrer Ple del Consell Comarcal.

Amb aquest import, les professionals dels Serveis Socials del Consell Comarcal fan les atencions als pobles, assessorament, gestionen els aliments que es donen a les famílies amb necessitats, es presta el servei de teleassistència i d’ajut a domicili. També inclou la gestió del Centre Obert i d’atenció a la infància en risc i el servei del Centre Obert d’estiu per als infants i joves de la comarca. Així mateix, inclou els serveis de joventut, que comprenen la tècnica de joventut, les inspeccions a esplais i altres instal·lacions juvenils, el seguiment d’activitats juvenils i la gestió del servei de l’oficina jove per a joves de tota la comarca.

El mateix contracte programa inclou els serveis de prevenció de drogodependències, d’atenció a les dones víctimes de la violència, l’atenció a la immigració, el servei de transport adaptat, el servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) i la mediació amb els col·lectius ètnics. A banda, s’ha signat el pressupost per al Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP).

El president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat, ha explicat que el nou contracte programa atorga el finançament de totes les competències en matèria de benestar social al Consell Comarcal per a tots els municipis de la comarca perquè cap supera els 20.000 habitants. Per això, ha conclòs: En definitiva, per una raó o una altra, pràcticament els 37.000 comarcans acaben resultant usuaris dels serveis socials que el Consell Comarcal presta als ajuntaments. El fet de compartir personal i serveis, ens permet mancomunar, estalviar despeses i oferir serveis d’alta qualitat a tots els pobles. Aquesta és la raó de ser dels consells comarcals.

El Consell Comarcal rep 640.000 euros per finançar programes socials
comentaris