30.09.2022 |
Territoris.cat

La Cooperativa agrícola de Torregrossa celebra el Centenari

L'acte comptarà amb la participació del conseller d'Agricultura Josep Maria Pelegrí, qui lliurarà les plaques commemoratives a les persones que han dirigit l'entitat al llarg dels cent anys.

Imatges de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Les Planes de Torregrossa.
Imatges de les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Les Planes de Torregrossa.
La Cooperativa agrícola de Torregrossa celebra el Centenari

La Cooperativa Foment Agrícola Les Planes de Torregrossa, es va fundar l'any 1914, dedicada a l'elaboració d'oli, amb els anys va evolucionar incorporant els cereals i més tard també el conreu de fruita dolça.

Actualment compta amb 600 socis que produeixen al voltant d'11.000 tones de fruita, poma, pera, préssec, nectarina i paraguaians. Aquesta producció hi afegeix 4.500 tones de cereal, panís i blat, i continua elaborant 25.000 litres d'oli de la varietat arbequina.

L’objectiu de la Cooperativa Foment Agrícola Les Planes és la gestió i comercialització de la producció dels seus socis i concentra el seu mercat a l’Estat espanyol i Portugal. En els últims anys, ha apostat per incorporar moderna tecnologia a les seves instal·lacions i disposa de càmeres frigorífiques amb capacitat per a 5.000 tones, sitja de cereals, zona d’assecatge de panís i magatzem per alfals, a més de benzinera i punt de venda de subministraments.

L'entitat commemora el centenari el diumenge 19 d'octubre amb un seguit d'actes que presidirà el conseller d'Agricultura Josep M. Pelegrí. Un programa que s'iniciarà a les 10 de matí amb la descoberta de la placa commemorativa del centenari i la visita a les instal·lacions, tot seguit, també es lliurarà una placa als presidents de la cooperativa i al soci més antic que va néixer el 1914, i al més recent.

En el decurs de l'acte protocol·lari també es lliuraran els premis del concurs de dibuix infantil que tenia com a lema el Logotip de la Cooperativa, i la lectura del poema de Francisco Fabregat dedicat al Centenari. La celebració finalitzarà amb una cantada d'Havaneres i un dinar.

La Cooperativa agrícola de Torregrossa celebra el Centenari
comentaris