Desconeguts es dediquen a robar i malmetre les tanques del recintes públics i de l'autovia

Un desconeguts han robat aquesta matinada part de la tanca perimetral de la bassa que es troba a la Pineda de Bell-lloc. Els delinqüents per realitzar aquest robatori també han malmès part de la resta de la tanca.
photo_camera Aspecte de la tanca malmesa del recinte de la bassa de la Pineda de Bell-lloc.

Bell-lloc pateix des de fa uns mesos continus robatoris en instal·lacions municipals i privades, que han ocasionat perjudicis i pèrdues econòmiques importants, en magatzems agrícoles, material elèctric en els polígons industrials, en les piscines municipals, en el clavegueram, i ara en les tanques del recinte de la Pineda, i també en les que delimiten l'accés a l'autovia A-2 al seu pas per la població.

L'alcalde de Bell-lloc Ramon Cònsola ha lamentat els fets i ha afegit que al marge del cost econòmic que pot suposar el delicte per al municipi, s'afegeix el perill de què aquestes instal·lacions no tinguin protecció, ja que en el cas de la bassa de la Pineda es tracta d'un lloc de pública concurrència, en la qual alguna persona podria patir un accident al caure a l'aigua. Per altra banda, i respecte a la tanca de l'autovia, la tanca és un element per impedir l'accés d'animals a la via, que podrien causar greus accidents, sobretot en una zona en la que és freqüent la presència de porcs senglars, o fins i tot d'algun animal domèstic, per la proximitat als nuclis urbans.

Cònsola reitera la seva petició d'endurir les penes per robatori de material públic, ja que al final seran els ciutadans els que hauran de pagar aquests actes amb els seus impostos. El consistori haurà de destinar una partida econòmica a la reposició de la tanca, que anirà en detriment d'altres previsions econòmiques. El consistori de Bell-lloc ha tingut que instal·lar sistemes de seguretat en els polígons industrials, que afegit a l'increment de la vigilància de la policia autonòmica ha fet possible que els delinqüents no actuïn en aquestes instal·lacions. Però la preocupació continua, al comprovar que els delictes es traslladen a altres bens municipals i públics.

Comentaris
Més a Comarca