01.10.2022 |

La modista de Preixana Olga Zvereva guanyadora del Concurs Internacional de Güeñes

Les modistes Natalia Ermakova, dels Arcs i Olga Zvereva de Preixana  van ser les guanyadores de l'edició 2012 del Certamen Internacional de Vestits de Paper, que es va celebrar aquest cap de setmana a Güeñes. Amb un vestit confeccionat per Zvereva que va lluir com a model Ermakova.
Imatges dels treballs que es van presentar al Concurs de Güeñes.
Imatges dels treballs que es van presentar al Concurs de Güeñes.
La modista de Preixana Olga Zvereva guanyadora del Concurs Internacional de Güeñes

Video de la desfilada i concurs:

Güeñes és una població biscaïna que celebra des de fa més de mig segle el Concurs Internacional de Vestits de Paper de Güeñes, un certamen que el municipi emmarca dins de les festes locals de La Cruz de Güeñes, al mes de setembre. No es coneixen exactament els seus inicis, però els organitzadors parlen del 1958, impulsat per un col·lectiu de aficionats a la costura i el disseny.

El certamen ha tingut èpoques de decaïment, però al 2005 es va constituir una associació amb la voluntat de preservar i fomentar la tradició, anomenada Soineko. Güeñesko Paper - Jantzien Lagunartea. El consistori de Güeñes destina al certamen un pressupost que ronda els 45.000 euros. 

El l'edició d'aquest any hi van participar 35 treballs  en dues categories, infantil i adults, que es reparteixen una dotació econòmica de 10.000 euros.

Les modistes Olga Zvereva de Preixana, i Natalia Ermakova dels Arcs, es presentaven al certamen per primer cop, cadascuna amb un treball diferent. Peró va ser el treball Cafè del Mar, de Olga Zvereva, un vestit confeccionat amb paper pinotxo, cosit a ma i amb detalls de punta de coixí, el que va impressionar tant als membres del jurat com al públic assistent a la gala, i com a resultat es va proclamar guanyador del certamen en la categoria d'adults.

Les modistes d'origen rus ja compten amb un important historial de premis en el Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa, aconseguint el segon premi en la modalitat de vestits de fantasia a l'any 2009, un tercer premi en la mateixa modalitat l'any 2009 i un primer premi l'any 2011. Una trajectòria que ha convertit a les modistes d'origen búlgar en autèntiques expertes del disseny amb paper.

Per altra banda l'ajuntament de Mollerussa va aprofitar la celebració per cedir al consistori de Güeñes una trentena de vestits procedents del Museu de Vestits de Paper, que romandran fins a finals d'octubre, a la Sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Sodupe, del municipi  biscaí. Una mostra que serà visitada per 200 jubilats i 200 escolars de la zona que ja tenen la visita concertada més a més dels particulars que la vulguin conèixer, segons els organitzadors de la mateixa. Es tracta d’una acció més impulsada per l’Ajuntament de Mollerussa per tal de donar a conèixer tant el museu, com també incrementar la participació al Concurs Nacional de Vestits de Paper que es celebrarà el 15 de desembre. 

 

La modista de Preixana Olga Zvereva guanyadora del Concurs Internacional de Güeñes
comentaris