Dues empreses de Linyola proposen el tractor com atractiu turístic del Pla d'Urgell

A finals dels anys 70, Linyola va ser una de les poblacions que va vatre el Record Guiness  de vendres de tractors, i Catalunya és el país que compta amb una major concentració d'aquesta maquinària. 

Els germans Mases amb el tractor John Deere que han restaurat pel projecte.
photo_camera Els germans Mases amb el tractor John Deere que han restaurat pel projecte.

Amb la intenció de fomentar el turisme al Pla d'Urgell, ha sorgit a Linyola una iniciativa innovadora que convida al visitant a experimentar l'entorn de pagès. L'allotjament rural La Teuleria i l'empresa Excavacions i Anivellacions Mases de Linyola, engeguen en els pròxims mesos, el que anomenen bateig de tractor.

Es tracta d'una proposta turística amb la qual el visitant podrà experimentar la sensació de conduir el tractor i gaudir del paisatge, al mateix temps que podrà conèixer com es la feina de pagès, segons ha explicat Àlex Mases, un dels impulsors del projecte.

Mases ha afegit que a Catalunya existeix una de les majors concentracions de tractors de tot el món, i per altra banda, Linyola va assolir un Record Guiness de venda d'aquesta maquinària a finals dels anys 70, i per aquest motiu van creure que podria ser una bona idea promocionar la comarca amb aquest argument.

Per dur a terme aquesta iniciativa, han restaurat un antic tractor John Deere, que juntament amb altres models més evolucionats, seran el parc amb el qual els visitants podran dur a terme una activitat, que tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja a dues hores.

Mases ha afegit que encara que la sortida de l'activitat sigui de La Teuleria, no caldrà estar allotjat per poder dur-la a terme. En aquest sentit Mases ha afegit que el projecte no tan sols està obert al públic de les zones urbanes, sinó que també a les zones rurals, per aquelles persones que no estan vinculades amb l'agricultura.

Comentaris
Més a Comarca