29.06.2022 |

El bateig de la princesa Marieta i el follet Tianet protagonitza la II Trobada gegantera de Miralcamp

Màxima presència de colles geganteres d'arreu del territori lleidatà, en la II Trobada gegantera de Miralcamp. Enmig d'un ambient festiu, la trobada va estar protagonitzada pel bateig dels dos gegantons, en el transcurs dels actes de la Festa Major d'estiu.
L'alcalde Melcior Claramunt en el bateig del gegantons.
El bateig de la princesa Marieta i el follet Tianet protagonitza la II Trobada gegantera de Miralcamp

Diversos gegants de les terres de Lleida, acompanyats per les colles que els representaven es van aplegar en la II Trobada Gegantera de Miralcamp, amb una alta participació per part de les diferents colles i públic assistent. L'acte central va estar protagonitzat pel bateig dels gegantons, la princesa Marieta i el Follet Tianet, els quals han estat confeccionats en el taller adreçat als petits de la població. Sota la direcció de Mar Pallàs i impulsat per l'Ajuntament de Miralcamp, el taller s'ha dut a terme durants els mesos de juny i juliol, una nova proposta d'enguany per a les activitats d'estiu.

Durant la presentació i bateig dels dos gegantons, l'Alcalde, Melcior Claramunt va agrair als veïns, entitats i empreses la col·laboració prestada per a la seva confecció.

L'acte que va tenir lloc a la Plaça Sant Jaume, va comptar amb la presència de les colles geganteres de Miralcamp, Bellvís, L'Arreu de Mollerussa, Agramunt, Torregrossa i Vilanova de Bellpuig entre altres. Pel que fa als gegants, també s'hi trobaven els del marge esquerre del Segre de Lleida, els gegants del Col·lectiu cultural Cappont, i els de totes les colles geganteres anteriorment esmentades.

Per altra banda, es va obsequiar a les gegantes amb una agulla de pit, amb detall de ceràmica, obra de l'artista Mar Pallàs. 

A continuació, va tenir lloc la cercavila que va transcórrer pels carrers de Miralcamp amb un ampli seguici de persones de totes les edats, amb la comparsa dels grallers que van donar un caire animat i festiu a tot el trajecte. 

Galeria de fotos:

El bateig de la princesa Marieta i el follet Tianet protagonitza la II Trobada gegantera de Miralcamp
comentaris