27.01.2022 |

Un Concert de l'Estelada amb 14 hores de música per celebrar els 10 anys

Una desfilada de grups emergents, consolidats i reivindicatius, en un concert de 14 hores amb un caire festiu,  que va ser seguit per una multitut d'assistents de totes les edats. Amb més de 1600 entrades venudes, la cita ha estat tot un èxit altra vegada.

Imatge de l'actuació de Brams i del públic totalment entregat
Un Concert de l'Estelada amb 14 hores de música per celebrar els 10 anys

Pau Alabajos, The Mamzelles, La Terrasseta de Preixens, Xeic, Lax’n’Busto, Betagarri i Brams han desfilat aquest dissabte a la nit per l’escenari del pavelló poliesportiu de VIlanova de Bellpuig. Les seves actuacions han completat 14 hores de música en viu de grups emergents, consolidats, reivindicatius i sobretot festius. I és que precisament la festa i el bon ambient ha estat la nota predominant de la jornada. Entre les actuacions de La Troba Kung-fú 
i Lax’N’Busto és va llegir un manifest a favor de la independència dels Països Catalans per part de dos membres de l’associació de jovent que organitza el concert.

Estrenes i presentacions a Vilanova de Bellpuig
Aquest 2013 ha estat i és un any amb moltes sorpreses. Xeic! ha presentat el seu nou disc ‘Batecs’ en primícia al concert de l’Estelada. Per aquest motiu, el grup de les terres de l’Ebre, conjuntament amb l’organització van regalar una copia del nou disc a les 100 primeres persones que entraren per la porta del pavelló de Vilanvoa de Bellpuig i duien a sobre una estelada. També La Terrasseta de Preixens ha estrenat el seu nou disc ‘Rapinyaires’ 
al concert, que en breu veurà la llum. I per si fos poc, Lax,n,Busto també estrena treball ‘Tot és més senzill’. El grup del Vendrell presenta el disc a Girona però a Vilanova de Bellpuig ha fet una primera prova de foc i ha estrenat tres temes nous. Aquest ha estat l’únic concert abans de la nova gira i la banda ha aprofitat per repessar àmpliament la seva trajectòria musical. Per la seva banda, la Troba Kung-Fú que també estrena disc aquest 2013, ha fet un petit tastet d’algunes de les noves cançons.
A més a més, el grup basc Betagarri, que aquest any celebra el seu 20è aniversari, ha fet el seu primer gran concert de presentació del que és el seu noustreball ‘Zorion Argiak’ a Vilanova de Bellpuig. El grup berguedà de Brams, que ja ha actuat a l’escenari vilanoví en més d’una ocasió i repeteix també al cartell del concert de l’Estelada, també ha aportat estrenes al recital, amb la presentació de dues cançons inèdites que formaran part del disc que sortirà a la venda aquest 2013.

10 anys de concert

Any rere any, ha anat augmentant el nombre de públic que omple el pavelló de Vilanova de Bellpuig i per aquest motiu, també s’ha anat adaptant l’oferta amb el que l’organització pretenia aconseguir. Així, si en una situació molt diferent a l’actual, es va apostar per una actuació de tres grups en format nocturn, mica en mica s’ha anat modificant arribar a l’actual, ampliant les actuacions a la tarda, amb grups i cantautors igualment reinvidicatius que sovint es mostren en un ambient més íntim.

Sortejos i col·laboracions del concert de l'Estelada

D’altra banda, el concert de l’Estelada ha volgut posar emoció a les setmanes prèvies a l’esdevniments amb diversos sortejos per celebrar aquest 10 anys d’aquest autèntic festival. Per això, s’ha regalat sis entrades entre els seus seguidors de Facebook, i ho ha fet gràcies a la col·laboració de l’empresa VamCats, que ha sortejat calçat, la Polsera Catalana, amb un exemplar d’aquest producte, i CatEstel, que hi ha aportat una dessuadora ben original. També durant el concert es van tirar al public 5 samarretes confeccionades per l’ocasió.

Un Concert de l'Estelada amb 14 hores de música per celebrar els 10 anys