El Concert de L'Estelada pren forma preparant la desena edició

El Concert de l'Estelada de Vilanova de Bellpuig, ja es pot dir que es el referent del calendari estiuenc de concerts amb la celebració aquest any de la seva primera dècada.
Joan Garriga al front de la bada La Troba Kung-Fú, al cartell del Concert de l'Estelada.
photo_camera Joan Garriga al front de la bada La Troba Kung-Fú, al cartell del Concert de l'Estelada.

Vilanova de Bellpuig prepara amb entuciasme una nova edició del Concert de l'Estelada, un esdeveniment musical i rehivindicatiu, que aquest any arriba a la seva primera dècada, amb un cartell força atractiu. Pau Alabajos, Brams i la Troba Kung-Fú van ser les tres primeres confirmacions del cartell del 2013, del concert que tindrà lloc el 6 d'abril.

Es tracta d'una banda de les terres de l’Ebre i que ells mateixos diuen que fan ‘rock agricola’ i pop rock, s’autodefineixen com un grup que fa ‘música de festa
major amb un toc reivindicatiu’, la seva música crea un so de ‘ska rural’. El grup que ja fa més de 10 anys que volta pels escenaris d’arreu dels Països Catalans ha crescut, s’ha fet gran i ha presenciat el pas de xiquet rebel i experimental a jove madur i amb ganes d’evolucionar i d’aprendre. El nom Xeic! prové d’una expressió típica ebrenca que s’utilitza per cridar l’atenció d’algú.

Pel que fa a Brams, la mítica banda de Berga, que despres de la seva teórica retirada al 2005, reapareixia amb una gira que va fer parada a Vilanova de Bellpuig al 2010 celebrant el vintè aviversari del grup. Els aires del Pla d'Urgell van agradar al bergadins, que van tornar a ser caps de cartell en l'edició el 2012, i continuaran forman part de la programació de Concert de l'Estelada d'aquest any. 

La Troba Kung-Fú, banda que lidera Joan Garriga, desprès del seu pas per Dusminguet, també formara part del cartell de l'Estelada, grup amb el que ha gravat dos discs, que han rebut diversos premis, i amb què ha girat per Europa, els Estats Units i Mèxic.

Com a més recent configuració del cartell, els organitzadors han informat de la participació del grup La Terrasseta de Preixens, una formació que compta entre les seves files amb membres de Tàrrega i Igualada, que va néixer a finals del 2006 amb una gran empenta que els va permetre enregistrar el seu primer disc el 2011. Una banda que aposta per la música festiva, de revetlla, que engresca a ballar i que atrapa aquí els escolta. Son músics que s’ho passen bé a dalt de l’escenari i ho donen tot, i això es nota en els seu directes.

Comentaris
Més a Comarca