19.01.2022 |

El Pla d'Urgell, la comarca més afectada pel temporal de pedra

El president de la Generaltiat, Artur Mas ha anunciat per dilluns la seva visita a la comarca per tal de copsar els danys en l'agricultura i l'economia del territori. D'altra banda el Consell Comarcal del Pla d'Urgell demanarà en un ple extraordinari dilluns que ve, que les poblacions amb danys siguin declarades zona catastròfica.

A la imatge, l'Alcalde de Sidamon, Josep Mª Huguet i el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat.
El Pla d'Urgell, la comarca més afectada pel temporal de pedra

 Ampliació notícia reunió d'alcaldes

Aquest matí s’han reunit els alcaldes de Sidamon, Miralcamp, Torregrossa, Fondarella, Mollerussa, Palau d’Anglesola, Golmés i Vila-sana davant dels danys causats pel temporal. Després d’una visita a diverses finques per a avaluar els danys i copsar de primera mà com s’han malmès collites, equipaments públics i les mateixes zones urbanes, els alcaldes han acordat demanar que es consideri zona catastròfica les seves poblacions per tal d’agilitzar els peritatges als camps i també de les assegurances que cobreixen els desperfectes materials en instal·lacions particulars, empreses i equipaments públics.

De les 68.000 hectàrees en general afectades a tota la plana de Lleida, 13.000 són del Pla d’Urgell, que és l’extensió total de la comarca. Les hectàrees de cultius afectades al Pla d’Urgell encara no s’han determinat, però a tota la plana superen les 25.000. Han causat danys especialment en arbres fruiters, alguns arbres fruiters joves, panissos, alfals i blats.

A les poblacions més afectades, els danys superen el 50%, a falta que es facin els peritatges, i alguns poden arribar al 100%. Els ajuntaments estan treballant per a restituir la normalitat als carrers, places i equipaments públics i començaran a avaluar els danys a teulades, finestres, mobiliari urbà, fils elèctrics, etc. De la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que dilluns vinent visitarà la comarca del Pla d’Urgell per a copsar els danys en l’agricultura i l’economia del territori.

El Pla d'Urgell, la comarca més afectada pel temporal de pedra
comentaris