El Pla d'Urgell, la comarca més afectada pel temporal de pedra

El president de la Generaltiat, Artur Mas ha anunciat per dilluns la seva visita a la comarca per tal de copsar els danys en l'agricultura i l'economia del territori. D'altra banda el Consell Comarcal del Pla d'Urgell demanarà en un ple extraordinari dilluns que ve, que les poblacions amb danys siguin declarades zona catastròfica.

photo_camera A la imatge, l'Alcalde de Sidamon, Josep Mª Huguet i el president del Consell Comarcal, Francesc Fabregat.

 Ampliació notícia reunió d'alcaldes

Aquest matí s’han reunit els alcaldes de Sidamon, Miralcamp, Torregrossa, Fondarella, Mollerussa, Palau d’Anglesola, Golmés i Vila-sana davant dels danys causats pel temporal. Després d’una visita a diverses finques per a avaluar els danys i copsar de primera mà com s’han malmès collites, equipaments públics i les mateixes zones urbanes, els alcaldes han acordat demanar que es consideri zona catastròfica les seves poblacions per tal d’agilitzar els peritatges als camps i també de les assegurances que cobreixen els desperfectes materials en instal·lacions particulars, empreses i equipaments públics.

De les 68.000 hectàrees en general afectades a tota la plana de Lleida, 13.000 són del Pla d’Urgell, que és l’extensió total de la comarca. Les hectàrees de cultius afectades al Pla d’Urgell encara no s’han determinat, però a tota la plana superen les 25.000. Han causat danys especialment en arbres fruiters, alguns arbres fruiters joves, panissos, alfals i blats.

A les poblacions més afectades, els danys superen el 50%, a falta que es facin els peritatges, i alguns poden arribar al 100%. Els ajuntaments estan treballant per a restituir la normalitat als carrers, places i equipaments públics i començaran a avaluar els danys a teulades, finestres, mobiliari urbà, fils elèctrics, etc. De la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat que dilluns vinent visitarà la comarca del Pla d’Urgell per a copsar els danys en l’agricultura i l’economia del territori.

Comentaris
Més a Comarca