El pessebre vivent de Linyola sorprèn amb les noves escenes

El pessebre vivent de Linyola sorprèn al públic amb les referències a la crisi, desnonats i el ministre Wert, així com l'evolució de present i futur que fa en la primera de les escenes.
Imatge de l'escena de les antigues vestides de la construcció.
photo_camera Imatge de l'escena de les antigues bastides de la construcció.

El parèntesi d'un any del pessebre vivent de Linyola ha servit als seus impulsors, l'Associació Pessebre Vivent de Linyola, per confeccionar fins a quaranta escenes que fan possible que el públic es vegi traslladat a l'època, tot recuperant antics oficis i ambient quotidians que ja s'han oblidat. Una primera representació va tenir lloc aquest dimecres amb una important participació.

El pessebre de Linyola, amb tan sols tres anys ha fet possible convertir-se en un referent per la peculiaritat de les seves escenes i la vinculació que ha aconseguit amb tot el municipi, Ajuntament i entitats, que tenen la voluntat de convertir la representació en un acte d'interès cultural, com a reflex de la singularitat de la comarca del Pla d'Urgell. 

Segons el coordinador del Pessebre Àlex Mases, es tracta d'una representació molt compacta que provoca que l'espectador es vinculi amb les escenes, al llarg del recorregut que pot tenir una durada aproximada de 40 minuts. 

Per altra banda també es recupera la Camamilla de Linyola, que tornarà a ser la beguda oficial de la representació, amb la que es convidarà al públic i que la seva venda servirà per finançar la representació.

El Pessebre ocupa al voltant de 1.500 metres i compta amb la col·laboració de més de 200 persones del municipi. Les representacions continuaran el 30 de desembre, l'1 i el 6 de gener, esperant una assistència de públic que rondarà les 3.000 persones.

comentaris