Noves fraccions en la recollida selectiva del Pla d'Urgell

El Consell Comarcal compta amb la col·laboració de les entitats socials Troballes i Shalom Taller, per gestionar aquests residus. Una part de la roba se l'hi donara un segon ús i,  en cas que no es pugui aprofitar, l’utilitzarà per a fer fibra. Shalom, recollirà l’oli dels contenidors i el gestionarà per a convertir-lo en biodièsel. 
photo_camera El president Francesc Fabregat va presentar la campanya.

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell posarà en servei dos tipus nous de contenidors per completar les fraccions de recollida selectiva que es feien fins ara. Es tracta de un contenidor de roba i un de oli de cuina usat que s'instal·laran en el municipis que ho han sol·licitat. Una iniciativa en la que col·laboraran les entitats Troballes i Shalom Tallers.

El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, va remarcar que aquests residus fins ara ja es podien reciclar a través de la deixalleria mòbil que es trasllada als pobles o dipositant-los a les deixalleries de Mollerussa i de Castellnou de Seana.

Fabregat va destacar, però, que els nous contenidors facilitaran als comarcans el reciclatge d’oli de cuina usat i de roba, perquè només caldrà llençar aquests residus al contenidor que hi hagEl Consell Comarcal del Pla d'Urgell posarà en servei dos tipus nous de contenidors per completar les fraccions de recollida selectiva que es feien fins ara. Es tracta de un contenidor de roba i un de oli de cuina usat que s'instal·laran en el municipis que ho han sol·licitat. Una iniciativa en la que col·laboraran les entitats Troballes iShalom Tallers.

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, va remarcar que aquests residus fins ara ja es podien reciclar a través de la deixalleria mòbil que es trasllada als pobles o dipositant-los a les deixalleries de Mollerussa i de Castellnou de Seana.

Fabregat va destacar, però, que els nous contenidors facilitaran als comarcans el reciclatge d'oli de cuina usat i de roba, perquè només caldrà llençar aquests residus al contenidor que hi hagi al seu poble". Els ajuntaments col·locaran els contenidors en un lloc de fàcil accés per als seus veïns.
En cinc municipis de la comarca ja hi havia contenidors de roba, però ara se n'amplia el nombre fins a catorze; pel que fa als d'oli de cuina usat, se n'instal·laran dinou arreu de la comarca, per a poder reciclar l'oli, un residu que si no es gestiona bé és molt perjudicial pel medi ambient.

Per tal de facilitar la recollida de l'oli usat, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell va distribuir l'any passat 5.000 embuts adaptats a les ampolles de plàstic de refrescos i d'aigua, per tal de que usuaris els puguin reutilitzar per aquesta finalitat. Un cop s'han omplert les ampolles es depositaran en els contenidors. En aquesta nova campanya l'en comarcal repartirà 1.500 embuts més, que es podran recollir als ajuntaments dels municipis. Pel que fa a Mollerussa, que s'ha afegit a la campanya, el consistori te previs distribuir 3.000 embuts, i instal·larà sis contenidors, en punts estratègics, per recollir l'oli.

Només Bell-lloc d'Urgell i Fondarella han optat per no instal·lar els nous contenidors. En el cas de Bell-lloc, l'alcalde Ramon Cònsola ha explicat que pel que a la roba ja tenen entitats que fan la seva recollida. I l'oli ja es recull amb la deixalleria mòbil i així s'estalvia un punt delicat com pot ser el de la recollida d'oli cremat.

A Fondarella també s'ha considerat com a suficient l'opció de la deixalleria mòbil a més de que es trencaria el tenir tot els contenidors soterrats, ja que els nous van en superfície.

La gestió de la roba i l'oli de cuina usat la duran a terme de forma gratuïta les entitats socials Troballes i ShalomTaller, respectivament, que tenen com a objectiu la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social. Troballes donarà a la roba un segon ús i, en cas que no es pugui aprofitar, l'utilitzarà per a fer fibra. Una de les clàusules del conveni signat amb aquesta entitat, també especifica que els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d'Urgell poden adquirir peces de roba per als seus usuaris, en cas de necessitat. Per la seva part, Shalom, tal i com ha signat al conveni, recollirà l'oli dels contenidors i el gestionarà per a convertir-lo en biodièsel.i al seu poble”. Els ajuntaments col·locaran els contenidors en un lloc de fàcil accés per als seus veïns.

En cinc municipis de la comarca ja hi havia contenidors de roba, però ara se n’amplia el nombre fins a catorze; pel que fa als d’oli de cuina usat, se n’instal·laran dinou arreu de la comarca, per a poder reciclar l’oli, un residu que si no es gestiona bé és molt perjudicial pel medi ambient.

Per tal de facilitar la recollida de l'oli usat, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell va distribuir l'any passat 5.000 embuts adaptats a les ampolles de plastic de refrescos i d'aigua, per tal de que usuaris els puguin reutilitzar per aquesta finalitat. Un cop s'han omplert les ampolles es depositaran en els contenidors. En aquesta nova campanya l'en comarcal repartirà 1.500 embuts més, que es podràn recollir als ajuntaments dels municipis. Pel que fa a Mollerussa, que s'ha afegit a la campanya, el consistori te previs distribuir 3.000 embuts, i instal·larà sis contenidors, en punts estrategics, per recollir l'oli.

Només Bell-lloc d'Urgell i Fondarella han optat per no instal·lar els nous contenidors. En el cas de Bell-lloc, l'alcalde Ramon Cònsola ha explicat que pel que a la roba ja tenen entitats que fan la seva recollida. I l'oli ja es recull amb la deixalleria mòbil i així s'estalvia un punt delicat com pot ser el de la recollida d'oli cremat.

A Fondarella també s'ha considerat com a suficient l'opció de la deixalleria mòbil a més de que es trencaria el tenir tot els contenidors soterrats, ja que els nous van en superfície.

La gestió de la roba i l’oli de cuina usat la duran a terme de forma gratuïta les entitats socials Troballes i Shalom Taller, respectivament, que tenen com a objectiu la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social. Troballes donarà a la roba un segon ús i, en cas que no es pugui aprofitar, l’utilitzarà per a fer fibra. Una de les clàusules del conveni signat amb aquesta entitat, també especifica que els Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla d’Urgell poden adquirir peces de roba per als seus usuaris, en cas de necessitat. Per la seva part, Shalom, tal i com ha signat al conveni, recollirà l’oli dels contenidors i el gestionarà per a convertir-lo en biodièsel.

Comentaris
Més a Comarca