El president de la Diputació convoca un debat sobre l'ús del iodur de plata

La trobada que esta prevista pel dissabte 20 de juliol, ate com a objectiu aportar arguments científics i dades objectives que permetin fer una valoració general i serena sobre la conveniència d’aquest sistema, que es va deixar d’emprar.

El president de la Diputació va visitar les zones afectades per les pedregades.
photo_camera El president de la Diputació va visitar les zones afectades per les pedregades.

El president de la Diputació, Joan Reñé ha celebrat la postura del departament d'Agricultura de sumar-se al debat, sobre l'ùs del iodur de plata per minimitzar els efectes de les pedregades en les expotacions agrícoles.

Després de reunir-se divendres amb el conseller del DAR, Josep Maria Pelegrí, Reñé ha manifestat que

sense cap ànim d’imposar res a ningú, tenim l’obligació d’obrir aquest debat

a recordat que a altres llocs geogràfics ja utilitzen aquest sistema per minimitzar els danys de la calamarsa, com en el cas de l’Aragó i el sud de França.

A la reunió, es convocarà els ajuntaments, consells comarcals, els sindicats agraris, Afrucat, les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV), el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el departament de Governació.

Si el iodur de plata no produeix cap problema podria ser una solució per evitar les pedregades, que provoquen la pèrdua de les collites, la disminució de la riquesa i del treball i el trencament dels mercats, 

ha dit el president de la Diputació de Lleida.

La reunió dóna compliment a la demanda que organitzacions agràries i ajuntaments han fet al president de l’ens, Joan Reñé, per portar a terme una jornada després de les reiterades pedregades d’aquest estiu.

La reunió del President de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i del Conseller del DAR, Josep Maria Pelegrí, ha tingut lloc a la Diputació amb motiu de la signatura d’un conveni de col·laboració per promoure l’ús de la biomassa procedent de la gestió dels boscos de titularitat municipal.

comentaris