El President del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat visita les zones més afectades pel temporal i la pedra

Els mossos d’esquadra i bombers estan treballant, atenent els avisos per inundacions, despreniments i caigudes de fils. A Mollerussa s'han desplaçat dotacions de Tàrrega, les Borges Blanques, Guissona i Balaguer per atendre les actuacions d'emergència.
photo_camera El president del Consell Comarcal Francesc Fabregat vista l'afectació a Sidamon.


El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, juntament amb el vicepresident primer i alcalde de Sidamon, Josep Maria Huguet, el vicepresident segon i alcalde de Miralcamp, Melcior Claramunt, i també l’alcalde de Castellnou de Seana i conseller del Consell, Jordi Llanes, han visitat les zones més afectades pel temporal d’aigua, vent i pedra que ha afectat aquesta tarda el Pla d’Urgell. Les poblacions més afectades són Sidamon, Miralcamp, Fondarella, Palau d’Anglesola, Mollerussa i Golmés. Dins dels nuclis d’aquests pobles es poden veure vidres i cartells malmesos, baixos inundats (especialment a Mollerussa), teules, cotxes afectats amb vidres trencats, les places plenes de fulles, els jardins públics danyats, etc. A Sidamon, a més a més, alguns magatzems han resultat realment afectats, han caigut parets i han volat teulades. Els cultius de panís, altres cereals i les plantacions estan inundats i el pas de la pedra és evident en els termes municipals de les poblacions enumerades. Encara és aviat per valorar els danys. Al respecte, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha mostrat la seva preocupació “perquè la pedra ha fet molt mal, en el pitjor moment i ara ja no es podrà recuperar la collita”.

Hores més tard de la pedregada, encara hi ha pedres de la mida d’una nou a les voreres de Mollerussa i als camins i camps dels termes. El fort vent també ha provocat la caiguda de cables de telèfons, de l’enllumenat, hi ha hagut problemes amb la catenària de la via del tren a l’altura de Fondarella i alguns arbres caiguts dins i fora dels nuclis que han provocat problemes de pas. Els mossos d’esquadra i bombers estan treballant, atenent els avisos per inundacions, despreniments i caigudes de fils. A més a més, algunes segles estan inundant camins i passos perquè van plenes d’aigua.

En les properes hores, els propietaris podran començar a valorar els desperfectes materials i els danys als seus cultius.

Comentaris
Més a Comarca