13.08.2020 |
Territoris.cat

Els aiguats no desllueixen el Correllengua del Palau d'Anglesola

Els aiguats del passat cap de setmana van obligar a traslladar els actes del Correllengua al pavelló municipal, una circumstància que va provocar una lleugera disminució de participants, però no el caire reivindicatiu de la celebració.
Exposició gràfica dels anys de la Passió al Palau d'Anglesola.
Exposició gràfica dels anys de la Passió al Palau d'Anglesola.
Els aiguats no desllueixen el Correllengua del Palau d'Anglesola

El Correllengua s'inaugurava amb la xerrada "El camí i l'endemà de la independència" a càrrec del Josep M. Gallés i el Jordi Millà. Els membres del Cercle Català de Negocis van explicar de forma gràfica i entenedora, les xifres econòmiques i financeres que justificaven la viabilitat de l'Estat propi.

La pluja que va caure durant la tarda de dissabte va obligar a traslladar els actes al pavelló poliesportiu. L'Agrupament Escolta i Guia lo Merlet van reviure els jocs tradicionals amb la mainada del poble, i acte seguit el berenar va donar als gegants de l'Arreu de Mollerussa, de Bellvís i del Palau que van tenir que fer una cercavila improvisada dins del pavelló. Els bastoners de l'Arreu van precedir la lectura del manifest del Correllengua, escrit per Màrius Serra. Després de cantar el Segadors el grup The Folkien va amenitzar la vesprada amb música folk. 

Els records dels anys en què el Palau d'Anglesola era conegut com "el poble de la Passió" van presidir la sobretaula del sopar. El Correllengua d'enguany es proposà recordar, valorar i agrair la tasca que tants i tants palauanglesolins han fet pel teatre sota el paraigües de la Passió entre el 1951 i el 1990, quan es va tancar el teló definitivament. Per això, es recollí un bon grapat d'imatges, anècdotes, guions, cartells... que van permetre realitzar una àmplia i emotiva exposició. 

La celebració del Correllengua va finalitzar amb el concert del cantautor Lo Pardal Roquer.

Els aiguats no desllueixen el Correllengua del Palau d'Anglesola
comentaris