Els alumnes del Pla de Transició al Treball aprenen com crear una empresa

Els Serveis Comarcal de Joventut del Consell Comarcal, treballaran les propostes pràctiques de la creació d’un centre d’estètica, una escola de futbol, una pastisseria i una escola de dansa.

Primera sessió als alumnes del PTT, del responsable de l'àrea de Promoció Econòmica.
photo_camera Primera sessió als alumnes del PTT, del responsable de l'àrea de Promoció Econòmica.

Alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) participaran en un projecte formatiu per tal que coneguin els passos necessaris perquè puguin crear el seu negoci. Una iniciativa que s'impulsa des dels Serveis de Joventut i l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal.

La formació es durà a terme entre els mesos de gener i febrer, amb un seguit de sessions en les quals s'haurà de conèixer si els alumnes tenen ganes de crear la seva empresa, per què emprendre, quins tipus d’empreses existeixen, quines habilitats creuen que tenen i els poden afavorir per a la creació del negoci propi, entre altres temes.

Els alumnes es distribuiran en grups de treball, i crearan el pla d’empresa amb casos pràctics: la creació d’un centre d’estètica, una escola de futbol, una pastisseria i una escola de dansa. Posaran sobre la taula la seva idea de negoci, instal·lacions, materials i equipaments necessaris, tràmits, permisos i llicències que cal sol·licitar i, finalment, estimada la inversió requerida i les despeses corrents, hauran de valorar si és viable o no l’empresa.

Els alumnes del PTT de Mollerussa són joves d’entre 16 i 18 anys del Pla d’Urgell i de l’Urgell que reben una formació encaminada a l’accés al món laboral.

Comentaris
Més a Comarca