Els Firals de Bellvís tanquen la setzena edició mantenint les expectatives del públic

Bellvís tanca la setzena edició dels Firals, amb la satisfacció de l'Ajuntament i dels organitzadors pels bons resultats de públic. Una festa més popular que mai ja que any rere any són més els bellvisencs que s'impliquen en la representació amb la voluntat de sorprendre i atreure als visitants.
photo_camera El públic va omplir la plaça de l'Església seguint la representació.

Els Firals de Bellvís tanquen una edició més, amb la satisfacció dels organitzadors i del públic que al llarg del cap de setmana han compartit una de les festes populars més arrelades al Pla d'Urgell. Ha estat gratificant pels més de 300 actors i figurants que han participat en les diferents representacions, així com per totes les persones que darrere de l'escenari han col·laborat en els preparatius i la coordinació de la festa.

Bellvís ha aconseguit trobar el fil conductor per difondre la memòria col·lectiva i popular a través de la recuperació de la llegenda de cal Bufalà, que al mateix temps també forma part de la història de Catalunya, un fets que van tenir un gran significat per la trajectòria del país, per la qual cosa, és del tot necessari que el públic ho recordi.

El Firals i l'Anella de Cal Bufalà han situat Bellvís en el calendari de les festes populars de Catalunya, una projecció que també afecta al Pla d'Urgell,  ja que el municipi es troba al bell mig de la comarca, el que significa que els visitants tenen l'oportunitat de conèixer en el seu desplaçament, un paisatge de conreus, de pobles petits amb l'atractiu i el valor de la personalitat de la seva gent.

Bellvís clou la setzena edició del firals i a partir d'avui es valorarà els resultats que ha de permetre pensar en la propera edició, quines són les coses que s'han de millorar i com despertar l'enginy per fer més atractiva la festa, tot i que el llistó està molt alt en aquesta primera dècada i mitja de Firals.

comentaris