25.09.2022 |
Territoris.cat

Reñé afirma que des de la proximitat es garanteix la qualitat de vida dels municipis

El president de la Diputació de Lleida Joan Reñé manifesta que s'ha de fer entendre la realitat del territori, i exigir que prevalgui i perduri, en relació a la nova proposta de llei de Governs Locals.

El president Joan Reñé va descobrir la placa commemorativa.
El president Joan Reñé va descobrir la placa commemorativa.
Reñé afirma que des de la proximitat es garanteix la qualitat de vida dels municipis

En el marc dels actes de la Festa Major, el municipi de Golmés va inaugurar aquest dimarts l'ampliació del Consultori Mèdic, una obra imprescindible, segons va manifestar l'alcalde Jordi Calvís, per respondre al creixement demogràfic del municipi.

Calvís va explicar que des de la posta en funcionament del Centre Mèdic l'any 2001, la població s'ha incrementat al voltant dels 1.800 habitants, per la qual cosa es feia indispensable dimensionar el servei de salut per donar resposta a la nova realitat.

L'acte va comptar amb la presència del president de la Diputació de Lleida Joan Reñé, administració que ha finançat el 95% de l'obra. Reñé va manifestar que es tractava d'un equipament que respon a la voluntat de l'ens provincial de treballar des de la proximitat, ja que és la manera en què els serveis són més eficients. En aquest sentit Reñé va afegir que la Diputació ha invertit més de 10 milions d'euros en equipaments sanitaris de proximitat.

René es va referir a la proposta de llei de Governs Locals, assegurant que el territori de Lleida respon a una realitat de petits municipis, que s'ha de fer entendre, i exigir que sigui la que prevalgui i perduri. Segons Reñé els pobles són la comunitat en la qual els ciutadans han decidit de viure de forma voluntària i lliure. Per aquest motiu, des de les administracions s'ha de fer el possible per dotar-los dels millors serveis,

d'aquesta manera serem capaços d'afirmar que tenim una societat justa, i amb un nivell de convivència altíssim,

va finalitzar Reñé.

L'obra ha ampliat en 120 metres quadrats el Centre Mèdic, que ha permès disposar d'una nova sala d'espera, un consultori i sala de cures, una zona de descans per als facultatius, així com un seguit d'equipaments tècnics com desfibril·lador, i equips mòbils d'oxigen.

Reñé afirma que des de la proximitat es garanteix la qualitat de vida dels municipis
comentaris