Els treballadors de la planta Lactalis-Puleva satisfets per l'ampliació

Els representants dels treballadors de la planta de Puleva Food han fet arribar una carta als mitjans de comunicació, en la que agraeixen a les persones i institucions que han participat en els tràmits per fer possible l'ampliació de la factoria. Al mateix temps, expressen el desacord amb els arguments que han utilitzat alguns del propietaris afectats, que qualifiquen d'interessos ocults.
photo_camera Imatge de la zona en la que esta prevista l'ampliació de la planta Lactalis-Puleva.

Els treballadors de El Castillo i els seus representants del Comitè d'Empresa de Lactalis-Puleva Molllerussa en nom seu:

"No voldríem començar aquest escrit sense expressar la nostra satisfacció a totes les persones compromeses en les gestions realitzades perquè es porti a terme l' ampliació del nostre centre de treball: entre altres, de la Generalitat, l'Ajuntament de Golmés i l'Alcalde de Mollerussa Marc Solsona. Però molt especialment un profund agraïment a l'Alcalde de Golmés Jordi Calvís, per haver sabut multiplicar la gentilesa i atenció de tots els implicats envers nosaltres.

Però això, que en algun cas ja hem pogut fer-ho personalment, no seria motiu suficient per escriure aquestes maldestres lletres. De fet, la causa real, motivada per unes declaracions públiques de gent que s'ha sentit perjudicada per l'ampliació de la fabrica de El Castillo, es defensar la bondat, idoneïtat i necessitat del projecte.

Ja fa un parell d’anys que la multinacional francesa Lactalis va fer una forta inversió a la península comprant les empreses Puleva Food i Forlasa. El creixement de Lactalis a Espanya ha estat molt important, i durant aquest parell d’anys, s’ha començat a reordenar el nou grup format per les diverses empreses del sector de la llet i del formatge que integren el gran grup Lactalis Iberia.

El Castillo es l'únic centre que la multinacional Lactalis té a Catalunya. El futur d’aquesta planta passa per l’ampliació de les seves instal·lacions per tal de poder absorbir un major volum de producció tot incorporant nova maquinària i tecnologia. Aquesta és la proposta que la Direcció de Lactalis ha posat sobre la taula per la fàbrica de Mollerussa . On, en un primer pas, s’ha de construir un magatzem automatitzat per tal de gestionar de manera eficient la logística i el transport del producte acabat. Aquest magatzem permetrà alliberar molt d'espai que actualment s'usa com a magatzem per tal de destinar-lo a la instal·lació de nova maquinària de producció, garantint d’aquesta manera la producció de la planta, i de retruc mantenir els llocs de treball i crear-ne de nous.

Així, doncs, volem expressar el nostre desacord amb l’opinió d'alguns veïns de la zona: Big Ben, Resquitx i l'ex-alcaldessa de Mollerussa Teresa Ginestà. On aquestes persones hi veuen el seu perjudici, nosaltres opinem que ha estat perquè no han sabut aprofitar les seves opcions i oportunitats, ni abans de que es decidís realitzar el projecte, ni durant les gestions administratives, ni després. I els motius, possiblement, han estat marcats per una falta d'adaptació de les seves expectatives al moment que viu el país; vivint un somni que, si fa escassament un o dos anys era difícil, ara segurament ha esdevingut irrealitzable: urbanitzar tota aquella àrea. Quan volen fer-ho? Ja fa anys que això es podia haver portat a terme, i eren temps millors. Avui, que hem de fer? Ofegar una empresa amb tradició a la comarca i amb un nou impuls i desig de continuïtat i creixement? O, esperar que retornin els temps de l'especulació immobiliària i el boom de la construcció? Però de fet, la requalificació només afecta uns terrenys que ja son propietat de l'empresa i l'Ajuntament de Golmés. Per tant, quin es el seu perjudici? I en algun cas s'ha fet un vestit a mida. La pèrdua de valor l'han sofert per la depreciació que han patit els terrenys urbans a ran de la crisi. Que continuïn queixant-se només ho comprenem si els presumptes afectats han ocultat els seus veritables interessos. Perquè, tot i les sinergies negatives per falta de planificació (i el pla de mobilitat urbana no es el cas), des de quan el increment de l'activitat econòmica es perjudicial? O, com valorar l'atractiu paisatgístic a cent kilòmetres dels Pirineus quan tens unes granges abandonades en primer pla?

L'ampliació del nostre centre de treball assegura la nostra continuïtat, però també contribueix a reforçar el sector lleter de tot Catalunya. No és només per un interés comarcal, pels llocs de treball directes i indirectes que estan en joc, sinó també per tota l’àrea de recollida de llet dels nostres ramaders que abastem des de Mollerussa que hem d'aconseguir esdevenir un centre de referència al Principat. La oportunitat ens la ofereix la multinacional Lactalis i els treballadors de l'empresa volem aprofitar l' ocasió, tot i els temps de crisi que estan fent tancar moltes empreses i on cada dia és més difícil accedir a un lloc de treball digne".

 

comentaris
Més a Comarca