27.01.2021 |

EL POAL VA ACOLLIR DURANT LA SETMANA DEL 7 AL 13 DE MAIG LA FESTA DEL ROSER

El Poal va acollir durant la setmana del 7 al 13 de maig la Festa del Roser

Una vegada més la vila del Poal celebra la setmana cultural en motiu de la Festa del Roser.
Josep A. Pérez
Josep A. Pérez
El Poal va acollir durant la setmana del 7 al 13 de maig la Festa del Roser

Els actes van començar el dilluns dia 7 de maig amb la presentació del segon volum del llibre: “La plana salvatge” de Felip Gallart. Període de la nostra història des del 1846 al 1862, 2a guerra carlina la dels matiners, el món de violència i de misèria generalitza-da de la nostra plana interior.  En dies posteriors hi va haver una xerrada a càrrec de Joan Bellmunt amb el tema “Les dones i les nostres tradicions”, organitzat per l'Associació de dones. 

Per a la gent gran, dimecres es va fer una x sobre “mobilitat segura i conducció a la carretera” a càrrec del cos dels Mossos d’Esquadra i el divendres una taula rodona sobre “Antoni Puig i Minguell, aventures i desventures d’un poalenc del segle XIX”. A càrrec d’Esteve Mestre i Ton Solé de l’Ateneu Mascançà.

Per als més joves, divendres hi va haver concerts amb un caire més rocker a diferencia de les edicions anteriors. Amb actuacions de: 
Dry Gin, un grup de la ciutat de Lleida que ens oferirà una gran varietat de versions conegudes de rock i pop de diferents dèca-des. Desprès, ritmes africans del grup de Gime-nells Ulls de Boig. Per acabar la nit compta-rem amb el repertori de La Trupe Xingona, provinents de diversos pobles del Pla d’Urgell que tocaran temes propis caracterit-zats per la fussió d’estils que van des del Reggae, passant per l’Ska i acabant amb la Rumba. 
 

El Poal va acollir durant la setmana del 7 al 13 de maig la Festa del Roser
comentaris