01.08.2021 |

EL POAL VA ACOLLIR DURANT LA SETMANA DEL 7 AL 13 DE MAIG LA FESTA DEL ROSER

Festa del Roser del Poal

Una vegada més la vila del Poal celebra la setmana cultural amb motiu de la Festa del Roser.
Festa del Roser del Poal

Els actes van començar el dilluns dia 7 de maig amb la presentació del segon volum del llibre: “La plana salvatge” de Felip Gallart. Període de la nostra història des del 1846 al 1862, 2a guerra carlina la dels matiners, el món de violència i de misèria generalitzada de la nostra plana interior.  En dies posteriors hi va haver una xerrada a càrrec de Joan Bellmunt amb el tema “Les dones i les nostres tradicions”, organitzat per l'Associació de dones. 

Per a la gent gran, dimecres es va fer una xerrada sobre “mobilitat segura i conducció a la carretera” a càrrec del cos dels Mossos d’Esquadra i el divendres una taula rodona sobre “Antoni Puig i Minguell, aventures i desventures d’un poalenc del segle XIX”,  a càrrec d’Esteve Mestre i Ton Solé de l’Ateneu Mascançà.

Per als més joves, divendres hi va haver concerts amb un caire més rocker a diferència de les edicions anteriors. Amb actuacions de Dry Gin, un grup de la ciutat de Lleida que va oferir una gran varietat de versions conegudes de rock i pop de diferents dècades. Desprès, ritmes africans del grup de Gimenells Ulls de Boig. Per acabar la nit, va haver repertori musical de La Trupe Xingona, provinents de diversos pobles del Pla d’Urgell que van tocar temes propis caracteritzats per la fusió d’estils que van des del Reggae, passant per l’Ska i acabant amb la Rumba. 

Finalment, el dissabte i el diumenge van estar dedicats al públic familiar amb tallers infantils per fer les disfresses de la cercavila, ballada de sardanes a la plaça amb la cobla “La principal de Manresa”, partit de futbol de lliga entre els equips C.F. POAL vs C.F. BELLVÍS, trobada i cercavila pels carrers amb el grup de batucada “XIKALKA” i ball de fi de festa  amb el grup “MEDITERRÀNIA” 

Festa del Roser del Poal