04.12.2022 |
Territoris.cat

Fondarella escenari de la segona edició del Festival Cua d'estiu

Continuant amb l'objectiu d'acostar la cultura a tot el territori, el Festival Cua d'estiu presenta la segona temporada, amb vuit espectacles que es representaran en indrets emblemàtics de Fondarella.

Els promotors del Festival als jardins de Cal Combelles de Fondarella.
Els promotors del Festival als jardins de Cal Combelles de Fondarella.
Fondarella escenari de la segona edició del Festival Cua d'estiu

Per segon any consecutiu, un cop superada la temporada estiuenca, arranca el Festival Cua d'estiu de Fondarella, una proposta cultural d'espectacles de petit format, que es representaran en jardins i cases del municipi.

Els espectacles tindran lloc majoritàriament els divendres i dissabtes de setembre sota la direcció de la companyia de Teatre de Butxaca, la productora musical La Gata Roja, i el suport de l'Ajuntament de Fondarella.

El gènere dels espectacles és divers. Cançó d'arrel popular i tradicional, dansa contemporània, titelles, malabars i recitals de poemes de Salvador Espriu, així com referències al tricentenari de la caiguda de Lleida en la Guerra de Successió amb un espectacle basat en una cantata de l'època o una visió més nostrada sobre el municipi: un concert amb fotografies i imatges d'aquest petit poble del Pla d'Urgell, que han estat musicades per l'ocasió. 

En total, 8 actuacions que es repartiran entre Cal Combelles, Cal Reñé i Cal Ros, cases pairals del municipi on reposa l'arquitectura de temps nobles, així com la plaça de l'Ajuntament, la Rambla de La Font i el Carrer Nou.

Segons l'alcalde de Fondarella i president de la Diputació Joan Reñé, són propostes amb formats petits que pretenen fer cultura des de casa i a casa, amb espectacles que ens remeten a les arrels del nostre poble, Fondarella, i també a la consciència nacional com a poble català", ha dit l'alcalde del municipi, Joan Reñé durant la presentació del cicle, gratuït, que començarà el dia 6 de setembre. A més, ha destacat que el cicle tindrà lloc a espais públics però també a espais privats cedits per ciutadans del municipi. "Entenem que si no hi ha la participació de tota la comunitat i dels ciutadans difícilment podrem caminar, especialment en l'aspecte cultural i per això cal recuperar la manera de fer d'abans, treballant 'a joba.

La presentació del festival s'ha tancat amb l'actuació de percussió corporal a càrrec de l'Anna i l'Isaac, amb el ritme del tema Not Worthy. 

Programació:

Divendres, 6 de setembre, a les 22 hores a la plaça de l'Ajuntament: "Botifarra a banda", cançó popular a càrrec de Pep Gimeno Botifarra.

Dissabte, 7 de setembre, a les 22 hores a Cal Combelles i Carrer Nou: "Dansa per a una nit d'estiu" a càrrec de Companyia de Dansa Montse Miret.

Dimarts, 10 de setembre, a les 22 hores a Cal Ros i Rambla de la Font: "He mirat aquesta terra", recital de poemes de Salvador Espriu a càrrec de Teatre de Butxaca.

Divendres, 13 de setembre, a les 22 hores a Cal Ros i Rambla de la Font: "Romanços de fil i canya", cançó d'arrel popular a càrrec de Krregades de Romanços.

Divendres, 20 de setembre, a les 22 hores a Cal Combelles i Carrer Nou: "El setge de Lleida 1707", espectacle sobre aquest fet històric a càrrec de Quartana. Aquest és una prèvia de l'espectacle sobre el setge de Lleida de 1707 que rememora la caiguda de Lleida a mans de Felip V i que s'estrenarà en el marc dels actes del Tricentenari del 1714, l'any que ve a Lleida i que posteriorment viatjarà a Barcelona.

Dissabte, 21 de setembre, a les 20 hores a Cal Ros i Rambla de la Font: "Vet aquí que una vegada", espectacle de titelles a càrrec de Teatre de Butxaca.

Divendres, 27 de setembre, a les 22 hores a Cal Combelles i Carrer Nou: "Fingerlight", espectable de malabars a càrrec d'Improvisto's Krusty Show.

Dissabte, 28 de setembre, a les 22 hores a Cal Ros i Rambla de la Font: "Arrels i memòria Fondarella" a càrrec d'Adesiara. Concert amb imatges de la vila de Fondarella.  

Fondarella escenari de la segona edició del Festival Cua d'estiu
comentaris