19.01.2022 |

Fondarella posa el nom de Mossèn Jesús Huguet, a un carrer del municipi

Fondarella va aprofitar els actes de la Festa Major, per retre homenatge a Mossèn Jesús Huguet, -fill del municipi que va morir a principis d'any a conseqüència d'un accident de trànsit- posant el seu nom a un carrer del municipi.
Joan Reñè, president de la Diputació i alcalde de Fondarella, va presidir l'acte.
Fondarella posa el nom de Mossèn Jesús Huguet, a un carrer del municipi

Dins dels actes de la Festa Major, Fondarella ha dut a terme aquest dilluns el descobriment de la placa que dóna nom al carrer Mossèn Jesús Huguet, el que va ser arxipreste de Solsona-Morunys, rector de Solsona, corector de Berga, nascut a Fondarella l'any 1932. L'acte va estar presidit pel president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella Joan Reñè, així com pels familiars del mossèn, traspassat al mes de febrer d'aquest any als 79 anys, i un gran nombre de veïns.

Huguet formava part de la generació de capellans que van aplicar el Concili Vaticà II a Catalunya i que van ser protagonistes de l'obertura de l'Església postconciliar. A Solsona va ser un dels col·laboradors i amics més directes del bisbe Antoni Deig. Huguet era un sacerdot de perfil clarament catalanista. La seva visió crítica de l'estructura eclesial el va portar a ser un dels organitzadors del Fòrum Ondara de Solsona, un grup paral·lel als diversos fòrums de capellans crítics com el Fòrum Alsina de Girona o el Fórum Oriol de Barcelona. La seva col·laboració al Full Diocesà va finalitzar el 2003 després d'una polèmica per un article crític amb la canonització de la Madre Maravillas i d'Escrivá de Balaguer, text que van desautoritzar els bisbes de Solsona i Vic.

Després de l'acte inaugural, va tenir lloc una ballada de sardanes i vermut de Festa Major per tots els assistents, així com la inauguració del Parc Lúdic de Salut, que s'ha instal·lat en la zona esportiva. Animació, i espectacle infantil, festa de l'escuma i sessió de ball, posaran el punt i final a tot un cap de setmana d'activitats per a tots els públics i oberts a tota la comarca.

Fondarella posa el nom de Mossèn Jesús Huguet, a un carrer del municipi
comentaris