27.01.2022 |

El Pla d'Urgell celebrarà el Dia del Medi Ambient a Fondarella

En aquesta edició s'incorpora la 1a Fira de Productes locals, artesans i tradicionals amb la presència de 20 parades que oferiran diversos productes de proximitat. En col·laboració amb el projecte GUSTUM s'organitzaran tallers dedicats a l'elaboració de productes artesans.  

Per primera vegada s'organitzarà una fira de productes locals, artesans i tradicionals.
El Pla d'Urgell celebrarà el Dia del Medi Ambient a Fondarella

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell celebrarà el Dia del Medi Ambient amb tallers, activitats per a tots els públics i, per primera vegada, amb organització d’una fira de productes locals, artesans i tradicionals. La quarta edició del Dia del Medi Ambient tindrà lloc el proper diumenge dia 16 de juny a Fondarella, a la zona esportiva de la població. Les activitats tindran lloc tot el dia (de les 10.30h a les 14h i de les 16h a les 20h). 

La 1a fira de productes locals, artesans i tradicionals comptarà amb 20 parades de pastisseria, productes elaborats (mel, ratafia, formatges, carnisseria i xarcuteria, coques de recapte), artesania tèxtil, sabons, bijuteria, herbes aromàtiques i bicicletes elèctriques. El president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha explicat: “L’objectiu d’aquesta fira és donar a conèixer l’amplíssima diversitat de productors, elaboradors i artesans que hi ha al Pla d’Urgell i el producte de proximitat que fan, que és d’altíssima qualitat.” “Tot això sense oblidar que la fira tindrà lloc en el marc del Dia del Medi Ambient, una jornada lúdica per a conscienciar-nos de la importància de ser respectuosos amb el medi, evitar generar residus i pràctiques que perjudiquin el nostre entorn”, ha declarat.

Per als més petits, s’han programat tallers del món del cavall, de sabó i de manualitats amb materials reciclats. Per als adults i en col·laboració amb el projecte GUSTUM, s’ofereixen per primer cop quatre tallers: elaboració de pa artesà, elaboració i tast de cervesa artesana, elaboració de mató i quallat i taller de ganxet XXL. Per a participar als tallers, tant si són d’adults com si són infantils, és necessari inscriure’s prèviament (cal trucar al 973 71 13 13). 

També s’han programat diverses activitats per a tots els públics com ara passejos en cavall o en carruatge, espectacle de bombolles de sabó, contacontes i una exposició d’escultures a càrrec d’Antoni Costafreda. Tampoc faltaran al Dia del Medi Ambient el pop inflable per als nens i nenes, l’alliberament de fauna salvatge, una mostra d’animals vius i l’espai de jocs fets amb material reciclat. 

Els tallers i les activitats programades pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell dins del Dia del Medi Ambient són gratuïtes i estan obertes a tothom.
 

El Pla d'Urgell celebrarà el Dia del Medi Ambient a Fondarella