La gastronomia tornarà a ser protagonista en la celebració el Dia de L'estany que tindrà lloc el diumege 24 de març, en aquesta ocasió dedicada a la cuina de la poma, en l'anterior celebració es va dedicar a l'anguila, el peix més emblemàtic de l’antic estany.
La Mostra de Cuina d’Estany és una acció del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i el Consorci Leader Urgell - Pla Urgell a través del projecte Gustum, amb col·laboració dels productors i els restaurants més propers a l’espai natural. Concretament hi participaran Els establiments: Cal Modest, Cal Xelín, Restaurant Castell del Remei, Petit Xiroi, Restaurant 2007, Restaurant Amoca, Forn de pa Cal Gil, Forn de pa Ronyó. Així com els productors Cal Valls, Cal Peretó, Camamilla de Linyola, Conill com Cal, Pa d’Abans, Manel Farré, Oli Camins de Verdor, Formatges Camps, Vinagres Badia, Pollastres ecològics la Torre d’Erbull, Cal Gassó, Castell del Remei. Les activitats gastronomiques estan previstes en la zona del mirador d'Ivars d'Urgell, a partir de les 10 del matí.
La mostra oferirà al públic assistent degustacions de les creacions gastronòmiques que realitzaran els restauradors amb productes de proximitat, plats que s'inclouran en els menús i les cartes dels restaurants fins al diumenge 7 d'abril, dia en què finalitza la Fira de l'Estany que organitza l'Ajuntament d'Ivars.
Pel que fa a la resta d'activitats, els visitants podran participar en recorreguts a cavall, anellament d'ocells, passejades amb barca, plantada d'arbres o observacions d'ocells.