09.12.2022 |
Territoris.cat

Golmés encara tres dècades de la Festa de les Cassoles

Entitats, associacions i particulars van fer la tradicional ofrena de flors a la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, acompanyats de la música de l'Orfeó Golmesenc.

Les autoritats convidades a la Festa de les Cassoles de Golmés.
Les autoritats convidades a la Festa de les Cassoles de Golmés.
Golmés encara tres dècades de la Festa de les Cassoles

El municipi de Golmés va celebrar aquest diumenge la vint-i-novena edició de la Festa de les Cassoles, una de les més arrelades a la comarca, que va reunir a més de 800 persones, veïns del municipi i convidats del consistori.

Encarant les tres dècades de celebració, el consistori va encarregar la cassola de convidats, i dels veïns que en van voler participar, i la resta de participants ho van fer amb les colles, que van preparar el plat tradicional a la seva manera particular. En total es van preparar deu cassoles de les quals 8 van participar en el concurs que organitza la Comissió de Festes.

L'acte va estar presidit pel President de la Diputació Joan Reñé, acompanyat de l'alcalde Jordi Calvís, el president del Consell Comarcal Francesc Fabregat, així com els alcaldes de la comarca i de les comarques properes.

La festa va començar amb un concurs de pintura ràpida, en el que hi van participar els joves del municipi, amb un tema lliure que es va concentrar en el Parc del Centenari. Mentrestant les colles preparaven les cassoles. Els participants van gaudir del dinar al pavelló Salvador Ezquerra del municipi, i després de l'àpat van gaudir de la sessió de ball i un bingo popular.

El cap de setmana es va completar el dissabte amb la celebració de la festa de la Mare de Déu de Montserrat, amb la tradicional ofrena de flors, acte litúrgic, i les interpretacions de l'Orfeó Golmesenc, en el que hi van participar entitats, corporació municipal i particulars.

Golmés encara tres dècades de la Festa de les Cassoles
comentaris