21.01.2022 |
Territoris.cat

Golmés estudia fórmules de viabilitat per a l'equipament destinat a Centre de dia

El Centre de dia es va finalitzar el passat any, però el consistori no pot assumir el cost del manteniment del servei, ni cap empresa té interès a gestionar-lo pel nombre de places que pot acollir.

Imatge de l'edifici que es destinarà a Centre de serveis de Golmés.
Imatge de l'edifici que es destinarà a Centre de serveis de Golmés.
Golmés estudia fórmules de viabilitat per a l'equipament destinat a Centre de dia

L'Ajuntament de Golmés estudia fórmules de viabilitat per a l'equipament del Centre de dia, una obra que es va finalitzar l'any 2012, i no s'ha pogut posar en funcionament per falta de recursos. Per aquest motiu el consistori estudia convertir els usos en Centre de serveis, una utilitat que pot significar una sortida per a un equipament que va suposar una inversió de més de 500.000 euros.

Segons l'alcalde Jordi Calvís, per aquest tipus de servei podria haver-hi empreses interessades, per la qual cosa l'Ajuntament té previst licitar la gestió en les pròximes setmanes. Amb aquesta iniciativa es podria donar resposta a la demanda local de persones grans i dependents, que podrien combinar l'assistència domiciliària amb l'oferta de serveis de l'equipament.

L'edifici té una superfície de 190 metres quadrats, distribuïts en tres plantes, el qual ja disposa dels serveis bàsics. El consistori habilitarà una partida de 15.000 euros per la compra del mobiliari, per tal de completar la instal·lació.

Amb ells nous usos es vol oferir serveis com infermeria, control de medicacions, farmaciola, bugaderia, menjador, perruqueria, rehabilitació, gimnàstica o atenció domiciliaria, entre altres. Serveis que els usuaris podran contractar en la mesura de les seves necessitats i de forma personalitzada. Pel que fa a la presència en el centre, es podrà fer en hores convingudes.

Segons Calvís, el fet de què no es catalogui com a Centre de dia, significa poder oferir millors preus per cobrir les mateixes necessitats de les persones que en puguin ser usuaris. Calvís ha afegit que esperaran un temps prudencial per comprovar la viabilitat dels nous usos, i en cas contrari el destinaran al que sigui més convenient pel consistori. El que està clar és que un edifici com aquest i amb els diners que si han invertit, no pot estar tancat, ha remarcat Calvís.

Golmés estudia fórmules de viabilitat per a l'equipament destinat a Centre de dia
comentaris